Hodnocení víkendu: Dva týmy mládeže začaly výhrou, A-tým sehrál dvě přípravná utkání

Dva týmy mládeže naskočily při posledním únorovém víkendu do zápasového kolotoče jarní části. Jak mladší žáci doma s Pedagogem, tak mladší dorost v Třemošné získali tři body do tabulky a stále zůstávají stoprocentní. Áčko sehrálo dva vyrovnané přípravné duely s extraligovými celky

A-tým

V pátek večer muži přivítali pražské Kovo. Mečouni nastoupili s početným kádrem i s trojicí starších dorostenců. Brankáři Kráčina s Návarou si zápas rozdělili na polovinu.

Mečouni byli aktivní a vytvořili si mnoho šancí, produktivita ovšem pokulhávala a do hostující branky si našly cestu jen dva balonky. Kovo bylo nebezpečné díky rychlé přechodové fázi, na víc, než na dva góly se ale také nezmohlo. A tak zápasem musela rozhodnout samostatná střílení. V nich neuspěl ani jeden z trojice domácích exekutorů a Tomáš Ruda tak rozhodl o vítězství hostů.

Pátek 24. února: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 2:3ss
Branky: Krásný, Malý – Šlehofer, Košely, Ruda.

Nedělní zápas se po domluvě trenérů odehrál ve formátu 4x15 minut. Hráči od začátku nasadili obrovské tempo, které se jim podařilo udržet až do závěrečného hvizdu. V první polovině se hrálo nahoru - dolu. Jak Stárek, tak Kráčina ale za svá záda pustili jednu jedinou střelu.

Po třiceti minutách dostali příležitost mladí talentovaní gólmani Chmelík s Návarou. Pardubice si vytvořili dvoubrankový náskok během pěti minut, díky dvěma úspěšným střelá z mezikruží. Mečouni ovšem ihned snížili zásluhou dvojice Forejt - Kejř, kdy zakončovalo právě zkušené číslo 81. Marek Forejt pak sám v přesilovce vyrovnal stav utkání.

Když už se zdálo, že zápas znovu skončí remízou, necelých 30 sekund před koncem se v přesilovce podruhé trefil Ondřej Kejř, který stejně jako při předchozím gólu doklepával míček ze vzduchu za brankovou čáru.

V doplňkových samostatných stříleních, kdy z každé strany jelo pět nájezdníků si Plzeň spravila chuť a uspěli čtyři z pěti exekutorů. Návara v plzeňské brance lapil tři z pěti pokusů!

Neděle 26. února: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 4:3
Branky: Krásný, Kejř, Forejt, Kejř – Mašík, Förstl, Česák.

Komentář trenéra Luďka Polívky: V neděli hráči plnili to, co jsme po nich chtěli. Tudíž se zápasem s Pardubicemi můžeme být spokojeni, s pátečním utkáním už o něco méně. Ale když budu mluvit o souboji s Pardubicemi, hráči splnili taktické pokyny, co se týče napadání a fungovalo to. Mnohem lepší byly přesilovky, ze kterých padly dvě branky. Skóre v polovině zápasu bylo 1:1. My jsme pak zaspali nástup do další části. Byli jsme ztuhlí, všude pozdě a inkasovali jsme dvě branky. Ihned jsme ale snížili a zase jsme začali bojovat. Šli jsme si za vítězstvím, což se nám nakonec podařilo. V pátek jsme nevyhráli kvůli špatné produktivitě. Z tolika šancí zkrátka musíme dát více, než dva góly.

Mladší dorost

Tým v prvním jarním kole koučoval předseda klubu Josef Kadaně, jelikož u týmu po Marlins Cupu skončila dvojice trenérů Kovářík – Hrubý. První branka zápasu na sebe nenechala dlouho čekat. Již ve 23. vteřině se bekhendem prosadil Hýbl. Plzeňanům se brzy na to naskytla dvojnásobná přesilovka, ale Mečouni s ní naložili prachbídně.
Plzeňané měli v úvodní části převahu, na druhé straně o sobě dávali vědět bratři Svobodové. Brankáři na obou stranách však byli při všech příležitostech pozorní. Mečouni se mohli radovat do přestávky ještě jednou, když Tomáš Hýbl z dorážky skóroval podruhé.

Ačkoliv největší brankový příděl nadělila Plzeň Tatranu ve druhé třetině, z počátku to tak nevypadalo. Sice hned zpočátku doklepl ukázkově Chramosta míček do branky, ale pak přes narůstající dominanci další góly nepřicházely. Až v 25. minutě se prosadil opět Tomáš Chramosta. Hned poté se v brance Plzeňanů prostřídali gólmani. A nastoupivší František Rovaš hned pár chvil na to zasahoval. O necelou minutu později předvedl parádní individuální akci Tomáš Hýbl a završil povedené představení v Třemošné hattrickem. A po chvíli k tomu David Štípek vybojoval dobrým návratem do defenzivy míček, který posléze za záda Mytisky dopravil přesnou střelou Matěj Votípka. V poslední třetině přidali Plzeňané jen jeden střelecký zásah. V přesilovce umístil svoji přesnou střelu do branky Vilém Jonák. Mečouni tak vstoupili do jara jasnou výhrou a stále neztratili ani bod.

Komentář vedoucího týmu Jiřího Štípka: „Z mužstva spadla po nevydařeném turnaji deka. Zápas se vydařil Tomáši Hýblovi, který byl u pěti našich branek. Ale po propadáku na Marlins Cupu zaslouží pochvalu všichni. Neztratil se také ani Adam Dobiáš z týmu starších žáků, který nám při momentální velké marodce pomohl vyztužit obranu.“

Neděle 26. února: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 0:7 (0:2, 0:4, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mečouni měli po celý zápas herní převahu, ale naráželi na výborného Stankaye, který se v Plzni představil také na turnaji O pohár místostarosty, tehdy v dresu Suchdolu. Domácí se ujali vedení po povedené kombinaci 2:1, kdy Marek Novotný našel Lukáše Trana , který prostřelil brankáře Pedagogu. O chvilku později si hosté vstřelili smolnou vlastní branku. Pár důležitých zákroků měl na druhé straně Martin Svoboda, jež svůj tým podržel při ošemetných situacích.

Ve druhé třetině slavil úspěch důraz Marka Štrunce, který zvyšoval na 3:0. Do poslední části nastoupil do branky Mečounů Patrik Arnošt, pro kterého to byla zároveň premiéra. A Patrik měl několik dobrých zásahů. To už Plzeňané vedli 4:0, a sice po průniku Dana Tyrše, který posadil svoji střelu pod horní tyčku českobudějovické branky. Hosté se dočkali čestného úspěchu. Domácí obrana zaváhala při střídání, první pokus Lálíka ještě Patrik Arnošt kryl, ale na dorážku už byl bezmocný. Drama se nekonalo, protože minutu na to Lukáš Tran vstřelil svůj druhý gól a dal zároveň výsledku konečnou podobu.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Kluci předvedli velmi solidní a navíc v určitých pasážích i pohledný výkon. Tým hrál s chutí a tou udělali radost jak nám trenérům, tak jistě i svým příznivcům.

Sobota 25. února: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 4. března
  • Muži: Plzeň – Most (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kladno (13:00)
  • Starší žáci: České Budějovice - Plzeň (15:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)


Neděle – 5. března
  • Mladší dorost: Plzeň – Beroun (13:30)