Marlins Cup 2017 – den první: Výhru slaví pražské týmy, Plzeň ztratila zápas s Kertem

Třemi pátečními zápasy odstartoval Marlins Cup mladších dorostenců. Na dvě vítězství pražských týmů navázal nerozhodný zápas mezi Gajary a Letohradem. Úvodní hrací den nabídl zajímavé hokejbalové okamžiky. Turnajna Košutce pokračuje o víkendu a opět se schyluje k velice vyrovnanému průběhu.

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 1:2

Mečouni měli skvělý start do zápasu. Již ve třicáté sekundě rozvlnil síť v brance Martina Šacha plzeňský útočník Michal Galla. Domácím hokejbalistům vlil vstřelený gól energii do žil a v úvodu zápasu měli mnohem více ze hry. Svěřenci trenéra Kováříka si i nadále vytvářeli šance, avšak bez gólového efektu.

Postupem času se hra vyrovnala. A to samé platí i o skóre. Po hrubé chybě v domácí obraně se k míčku dostal Vít Kamenář a propálil Rovaše. Tentýž hráč se nakonec postaral o obrat v utkání, když se prosadil v čase 26:52. Plzeňané v závěrečných třech minutách nenašli recept na brankáře Kert Parku a úvodní zápas prohráli. Domácí litovali množství neproměněných šancí, Kert Park jim naopak oplatil porážku z podzimní části. Pražané pod vedením Tomáše Dohnala dosáhli důležitého vítězství.

SHC Belpa 1107 – HBC Hostivař 0:3

Druhý páteční duel Marlins Cupu nabídl pěknou podívanou. Úvodní minuty se nesly v duchu vzájemného uťukávání a diváci v hale sledovali vyrovnaný duel. Hostivař měla početní převahu, jelikož Švýcaři přivezli do Plzně pouze dvanáct hráčů do pole. Pražané šli do vedení zásluhou Jiřího Vaniše, který využil přesilovku svižnou střelou z pravé strany. A když Vaniš do první sirény přidal také druhou branku, Hostivaři se dýchalo ještě lépe.

Hrdinou druhé půle se stal hostivařský brankář Václav Šťoural. Maskovaný mladík ve žlutobílém dresu zlikvidoval nejednu šanci Belpy a několikrát si zasloužil uznání všech přítomných. Belpa ovšem s přibývajícími minutami odpadávala a nepomohla jí ani přesilová hra okolo desáté minuty druhé poloviny. Hostivař si závěr zápasu pohlídala a přidala třetí branku při soupeřově power-play v závěrečné minutě.

L2hockey Gajary Flames – SK Hokejbal Letohrad 4:4

Nejzajímavějším pátečním zápasem bylo večerní střetnutí Gajar a Letohradu. Na Košutce se hrál mládežnický hokejbal té nejvyšší úrovně. Míček létal ze strany na stranu a hra měla neskutečné tempo. Flames si během prvních šesti minut vytvořili dvoubrankový náskok. Pasáž 9. a 10. minuty ovšem patřila Letohradu. Jeleni během chvilky stáhli manko a začínalo se od znovu.

Ani stav 2:2 dlouho nevydržel. Po buly ve středovém kruhu se k míčku znovu dostali Flames a z protiútoku znovu udeřili. Z těsné blízkosti Manučarjana Jakub Bodi. Bláznivý zápas ovšem pokračoval. V první polovině utkání, na které se mnohem lépe koukalo nestranným divákům, než trenérům, se oba týmy prosadily ještě jednou. Do kabin se tak šlo za stavu 4:3.

V první patnáctiminutovce hráči nastavili vysokou laťku a všichni byli zvědaví, jak tohle střetnutí nakonec dopadne. Nakonec utkání skončilo zaslouženou remízou. Šťastným střelcem vyrovnávacího gólu se stal ve 20. minutě Michal Macháček.