O pohár místostarosty MO Plzeň 1 – den druhý

Sobota přinesla nesmírně zajímavý průběh. Zápasy hned v pěti případech rozhodl jediný gól a diváci viděli také jednu remízu. Před posledním dnem turnaje má reálnou šanci na finále hned čtveřice týmů. Nejblíže je mu zatím pardubický Svítkov, za kterým číhá trojice pětibodových družstev.

SK Suchdol nad Lužnicí – MŠK Spišská Belá 2:1

Po pátečních výsledcích lze považovat vítězství Suchdola nad Lužnicí za překvapivý výsledek. Jihočeši vytěžili ze své účelné hry maximum. Dvakrát totiž skóroval Jan Pavlík a suchdolští se mohli radovat z prvních bodů.

HBC Plzeň – HBC Hostivař 2:0

Souboj dvou týmů, které v dlouhodobé soutěži neztratily ani bod, vyzněl lépe pro Mečouny. Mírnou převahu zúročili Plzeňané ve vedoucí gól, který vstřelil David Eichler. Ve druhé části domácí přidali na ještě větší aktivitě a odměnou jim byla druhá branka v síti Hostivaře.

Svítkov Stars Pardubice –TJ Blatná Datels 4:2

Svítkov se na druhou výhru v řadě pořádně nadřel. Datli vedli ještě v polovině druhé části 2:1, ale pardubičtí dokázali během necelých dvou minut úplně otočit skóre. Čtvrtý gól Svítkova z hole Jiřího Gregora už jen upravil výsledek do konečné podoby.

HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 1:1

Jako den a noc byly výkony Plzně proti Hostivaři a Suchdolu. Jihočeši posíleni výhrou nad Spišskou Belou začali excelentně. Již v úvodní minutě šli po brejku Jana Pavlíka do vedení. Plzeňané srovnali poměrně brzo zásluhou Matěje Pavlíčka. Přesto jejich snaha překlopit vedení na jejich stranu vyznívala přes několik dobrých šancí naprázdno. V závěru si Mečouni sice vytvořili veliký tlak, ale ke gólu nevedl, naopak v poslední minutě měli po dalším brejku blízko k výhře hráči Suchdola.

TJ Blatná Datels – HBC Hostivař 2:1

Co nevyšlo Blatné se Svítkovem, povedlo se proti Hostivaři. Datels svého soka dokonale zaskočili. Ujali se postupně dvoubrankového vedení, o které se postaral David Slezák. Za Pražany snižoval Jakub Sucharda ještě v první polovině, ale i přes velkou převahu Hostivaře v celé druhé půli, Datels svoji cennou výhru nepustili.

MŠK Spišská Belá – Svítkov Stars Pardubice 3:2

První výhru slovenského týmu odnesl dosud suverénní Svítkov. Chlapci zpod Tater se dostali do vedení 3:1 díky třem přesným střelám Kristiána Burdíčka. V poslední minutě snížil pardubický Matyáš Bláha, ale to bylo ze strany Svítkova vše.

TJ Blatná Datels – SK Suchdol nad Lužnicí 0:1

Další vyloženě smolná prohra Blatné. Vyloženě remízový zápas ztratili malí Datlíci půl minuty před koncem, po situaci, kdy nedokázali vyvézt míček za půlící čáru. Ten se dostal k Martině Landové, která přesnou střelou švihem rozhodla toto jihočeské derby.

HBC Hostivař – Svítkov Stars Pardubice 1:6

Svítkov si po zaváhání spravil chuť a s přehledem porazil Hostivař. Hat-trickem se zaskvěl Denis Drbal.

HBC Plzeň – MŠK Spišská Belá 0:1

Do plzeňské sestavy se vkradla marodka a během dne postupně odpadli pro nemoc další tři hráči. Přesto tým podal jeden ze svých výborných výkonů. V první polovině to byl hokejbalu doslova nahoru dolu. Žádná ze šancí však gólem neskončila. Po obrátce hokejbalisté ze Spišské Belé získali větší převahu, ale výborný Martin Svoboda držel Mečouny nad vodou. Utkání sice spělo do remízového konce, ale 24 vteřin před koncem se slovenští hokejbalisté přece jen prosadili. Povedenou střelu vyslal Kristián Burdíček a trefil se přesně.

Po dvou odehraných dnech je pořadí následující:

1.	Svítkov Stars Pardubice 4z 3-0-1 6b

2.	Suchdol n. Lužnicí      4z 2-1-1 5b

3.	MŠK Spišská Belá        4z 2-1-1 5b

4.	HBC Plzeň               4z 2-1-1 5b

5.	Blatná Datels           4z 1-0-3 2b

6.	HBC Hostivař            4z 0-1-3 1b