A-tým absolvoval kondiční soustředění v Sušici

Plzeňští hokejbalisté absolvovali poslední lednový víkend už tradiční soustředění v Sušici. Během třídenního kempu čekalo na A-tým doplněný o dorostence několik tréninkových jednotek zaměřených nejen na fyzickou přípravu.

Třídenní soustředění v Sušici nebylo pro hráče žádný med. „Z mého pohledu bylo náročné, s fyzičkou mám problémy dlouhodobě. Vše splnilo účel, s klukama jsme zase po dlouhé době byli spolu pár dní, všichni makali, uvědomovali si, k čemu nám to je. Musím vyzdvihnout starší dorostence, kteří s námi byli. A jsem rád, že kromě reprezentantů a marodů se zúčastnili všichni i přes některé komplikace,“ říká útočník Petr Gřonka.

V pátek tým zažil dvě tréninkové jednotky. Zatímco první byla zahřívací, večer hráče čekal trénink formou soutěží. „Trenéři nás asi trošku šetřili na náročnou sobotu, kde byly na plánu ostřejší tréninky. Každý trénink byl doprovozen nějakou hrou, ať už se jednalo o házenou, basketbal nebo fotbal. Po posledním sobotním tréninku v tělocvičně, kdy jsme asi dostali nejvíc zabrat se šlo do bazénu. V neděli byla ráno tělocvična a po obědě kruhový trénink,“ popisuje program Gřonka.

Tým, kterému scházelo několik hráčů kvůli reprezentačnímu soustředění dostal zabrat v řadě směrů. „Při kolektivních hrách šlo o spolupráci, vnímání prostoru. Při jednotlivých trénincích zase určitě o hbitost, rychlost, stabilitu, při cvičení se žebříky také o zapojení hlavy, abychom cvik provedli hlavně správně, a ne všechno jen rychle. Posilovalo se celé tělo a pro nás je to jedině dobře. Běhat umíme ale souboje občas neustojíme, doufám, že na tom budeme pracovat stále,“ doplňuje Gřonka, který patřil ke služebně nejstarším hráčům.