O pohár místostarosty MO Plzeň 1 – den první

První hrací den turnaje mladších žáků nabídl tři zápasy. Do akce se tak dostaly všechny týmy. Vítězství Slavili domácí Plzeňané a pardubický Svítkov. Nerozhodně se pak rozešli Spišská Belá s Hostivaří. Turnaj pokračuje zítra, kdy je je programu hned devět utkání.

HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 4:1

Plzeňané začali sice aktivně, ale byl to soupeř vstřelil v páté minutě zahajovacího zápasu úvodní branku turnaje. To Jakub Šurát využil nedorozumění mezi obránci a překonal domácího Svobodu. Malým mečounům se podařilo do konce poloviny vyrovnat střelou Jana Beneše. V druhé části se střelecky prosazovali už jen Plzeňané. Nejprve to byl Tomáš Vlček, který strhnul vedení na stranu mečounů. O pět minut později ten samý hráč doklepl odraženou Benešovu ránu. Vzápětí se po buly řítil k brance Marek Štrunc a upravil skóre na konečných 4:1.

MŠK Spišská Belá – HBC Hostivař 3:3

Druhé utkání nabídlo velmi kvalitní souboj mezi lídrem středočeské skupiny Hostivaří a Spišskou Belou, která přivezla šikovné hráče. Slovenský tým se také krátce po začátku zápasu ujal vedení. Hostíci ale po chvíli vyrovnali nejen hru, ale i skóre a co víc, dokázali ho otočit ne svůj prospěch. Slovenská družina ještě do půlky srovnala, ale ne na dlouho. Po změně stran to byla opět Hostivař, která šla do vedení. Navíc se hra odvíjela spíše před brankou Spišské Belé. Jenže ke konci zápasu přišel faul Pražanů a reakce soupeře byla blesková – Adrián MIklas po vyhrané buly trefil parádně dolní roh branky a získal pro svůj tým cenný bod. Nejvýraznějším hráčem utkání byl ale hostivařský Lukáš Grepl (2+1).

HBC JKET Svítkov Stars Pardubice – SK Suchdol nad Lužnicí 4:1

V posledním pátečním zápase proti sobě nastoupili hokejbalisté pardubického Svítkova a Suchdola nad Lužníicí. První vážnější šanci si vytvořili Jihočeši, ale vykutálený míček zpod brankáře k hokejce suchdolského hráče zastavila píšťalka rozhodčího, který měl zacloněný výhled. Později na opačné straně udeřili Východočeši a ujali se vedení. Po obrátce navíc přidali po úniku svítkovští další gól. Skóre dostalo postupně podobu 3:1 pro pardubické. Jihočeši mohli závěr utkání výrazně zdramatizovat, protože hráli ve dvojnásobné početní výhodě, umocněné ještě power play. Ale branka padla nakonec do jejich opuštěné klece. Čtvrtou brankou Svítkova pečetil výhru svého mužstva Jakub Kňava.