Zimní pauzu vyplní další soustředění, na dveře klepou také mládežnické turnaje

Plzeňští hokejbalisté rozhodně nelení a pilně se připravují na jarní část sezóny. Pořádně zabrat dostanou hráči A-týmu, pětici mužských reprezentantů a jednu zástupkyni v ženském nároďáku. Všechny skupiny odstartují v pátek 27. ledna kondiční soustředění. Nespí ani mládež. Mladší žáky velmi brzy čeká domácí turnaj.

Áčko míří do Sušice

Mužský A-tým jako tradičně vyrazí na kondiční soustředění do Sušice. Po tři dny tak budou plzeňští hokejbalisté absolvovat tréninkové dávky pod vedením Michala Edla. Toho doplní ještě Josef Kadaně, který Áčko ještě v loňské sezóně koučoval. K výpravě se přidají také vybraní hráči z kategorie staršího dorostu.

Tréninky budou primárně probíhat v tělocvičně, mečouni se ovšem nevyhnou venkovnímu bloku. V plánu je také návštěva bazénu, který se nachází se zimním stadionem ve společném komplexu. Podrobnější reportáž o tomto soustředění pro Vás připravíme v příštím týdnu.

Plzeňané se vydávají do Sušice již poněkolikáté. Každým rokem se zde konají soustředění mládeže či A-týmu. První soustředění se ve městě pod Svatoborem odehrálo v létě 2010, kdy se v Sušici potkalo mužské Áčko s dorostenci a družstvem starších žáků. S A-týmem, který vedl jako kapitán Martin Kadaně, se tehdy na novou sezónu připravovala také čtveřice současných klubových trenérů Semera, Beránek, Edl, Lendl a nynější jednička extraligového týmu Petr Kráčina tou dobou sbíral zkušenosti v kategorii mladšího dorostu.

Kondiční soustředění čeká také reprezentaci. Trenér Kadlec pozval pětici mečounů

Česká hokejbalová reprezentace se pilně připravuje na červnové Mistrovství světa v Pardubicích. Další v řadě kempů bude kondiční soustředění na Kladně. Ten se koná od pátku 27. ledna do soboty druhého dne. Trenér Kadlec dal šanci pěti hráčům Plzně, aby ukázali, jak jsou fyzicky připraveni. Jsou jimi Petr Kráčina, Ondřej Benedikt, Michal Průcha, Ondřej Kejř a nováček v reprezentaci Jakub Kolařík.

Totožný kemp absolvoval národní tým již před touto sezónou. V srpnu se mužstvo sešlo taktéž na Kladně. Následovaly dvě herní přípravy. Turnaj v Novém Strašecí a zápasy v Gajarech proti výběru domácího Slovenska. Nadcházející soustředění, na které trenéři kladou patřičný důraz, je tak další článek v cestě za vytouženým úspěchem na domácím šampionátu.

Na závěr přinášíme ještě jednu informaci ohledně reprezentace, která je s plzeňským hokejbalem spojena. Další akcí v reprezentačním kalendáři je měření s reprezentačními celky Slovenska a Švýcarska. A tyto nesmírně atraktivní zápasy proběhnou právě v hale na Košutce. Tato událost je naplánována na měsíc březen

Nikolina Blažekovičová v ženské reprezentaci

Dobré výkony na podzim a na kempech juniorek U18 vynesli Nikolinu Blažekovičovou až do ženské reprezentace! Šestnáctiletá hokejbalistka, která nastupuje za starší žáky, si vybojovala pozvánku na kondiční kemp do Orlických hor. Trenér Karel Manhard do nominace napsal 32 jmen. Ostřílené a zkušené reprezentantky i talentované juniorky.

Fyzickou připravenost prověří také zařazení běžeckých lyží do programu. Ten je ale jinak velice pestrý. Obsahuje také teambuildingové aktivity, jako například zpěv.

Mezinárodní mládežnické turnaje klepou na dveře. O pohár místostarosty se bude hrát už za týden

Mladší žáci a mladší dorostenci se těší na zajímavé střetnutí. Klub pro ně připravil turnaje, při kterém se postaví nejen domácím, ale i zahraničním týmům. První do akce naskočí mladší žáci. Turnaj O pohár místostarosty MO Plzeň 1 (3. – 5. února) si zahraje celkem šest týmů. Budou jimi HBC Hostivař, TJ Blatná Datels, SK Suchdol nad Lužnicí, pardubičtí Svítkov Stars a ze Slovenska dorazí MŠK Spišská Belá. Více informací o formátu i průběhu turnaje naleznete zde.

Podrobnosti o Marlins Cupu, pro kategorii mladšího dorostu, nabídneme již brzy. Hrát se bude od 10. do 12. února a my jsme rádi, že kromě týmu ze Slovenska na něj dorazí také zástupci Švýcarska!