Mladší žáci válcovali své soupeře. Tým hrál dobře, říká trenér Josef Kadaně

Plzeň - Mladší žáky před letošní sezónou převzal jako hlavní trenér Josef Kadaně. Jeho svěřenci odehráli parádní první část sezóny, ve které neprohráli jediný zápas, a navíc inkasovali pouze pět gólů za celý podzim. O podzimní části, ale i cílech do zbytku sezóny hovoří hlavní trenér a předseda klubu Josef Kadaně.

Jak se díváte na podzimní část?
Ohlédnutí je radostné. Mám tým hráčů, kteří na sobě pracují a hokejbal je baví.

Povedlo se vám naplnit cíle, které jste měli pro podzimní část?
Částečně. Cíle jsem si vytkl dva. Jednak jsem chtěl aby se hráči neustále zlepšovali. To si myslím, že se děje. A to především jejich zásluhou, protože se zlepšovat chtějí. Dále jsem chtěl aby se tým doplnil. Povedlo se to jen z části. Takže od ledna zintenzivníme aktivity a úsilí aby hráčů, myslím tím kmenových, přibylo.

Jaký pro vás byl přechod od A-týmu k mladším žákům?
Dobrý, muselo si to zpočátku trochu sednout. Kluci byli zvyklí na trochu něco jiného. Já ostatně taky. Ale složité to moc nebylo.

V čem je největší rozdíl?
Pracujeme na rozvoji základních dovedností. Ty hráči Áčka již mají zvládnuté. Netlačím na výsledky, zajímá mě to jestli hráči mají v dovednostech a návycích progres. Nemusí být nutně velký, ale měl by být časem viditelný.

Váš tým dostal jen pět gólů za celý podzim. To je skvělá vizitka, nebo o to vám tolik nejde?
Nejde, ale tým hraje asi fakt dobře.

Jak bude pro váš tým vypadat zimní přestávka? Máte v plánu i nějaký turnaj?
Na začátek února jsme pozvali na turnaj O pohár místostarosty MO Plzeň 1 hned několik týmů, s nimiž se nepotkáme. Z naší skupiny pak Suchdol, který nás v říjnu prověřil nejvíce. Chci sehrát ještě mimo to pár dalších přípravných utkání.

Co očekáváte od jarní části a jaký do ní budete mít cíl?
To. co jsem již předeslal. Postupné zlepšování všech hráčů vč. brankářů samozřejmě, přípravu hráčů ročníku 2004 na přechod do starších žáků a získání dalších nových či staronových mladých Mečounů.

Máte možnost trénovat možné budoucí hráče pro A-tým a třeba i reprezentaci, rýsují se nějací talenti?
Celá řada! Ale čas je prověří. Pokud bude jejich zápal pro hokejbal opravdový a nebude je sužovat zranění tak se za šest až osm let v A týmu určitě objeví.