Cyklus národních týmů U18 a U20 začíná tradičními kempy v Plzni

Jako každý rok, také letos hostí plzeňská hala na Košutce výběry hokejbalových reprezentací. O nadcházejícím víkendu se v jejích útrobách budou pohybovat výběry do osmnácti a dvaceti let. Ty tak odstartují nový reprezentační cyklus, který vyvrcholí šampionátem v příštím roce.

Po červencovém Mistrovství světa v anglickém Sheffieldu, kam z klubu HBC Plzeň cestovalo hned deset hráčů s trenérem Tomášem Semerou, se opět rozbíhá příprava juniorských reprezentací. Jako první minulý týden do série kempů naskočil celek U16, který se připravoval v Mostu pod vedením nového trenérského tria. To vede zkušený Jiří Christ, který také poprvé v akci viděl pozvanou dvojici Jan Miksan, Adam Dobiáš z družstva starších žáků.

Tento víkend přípravu začnou také výběry U18 a U20. Se „svými ročníky“ se po posledním MS posunuli také trenéři. Milan Maršner s asistenty Donauschachtlem a Ogurčákem nyní vedou dvacítku a Martin Davídek s Tomášem Semerou budou promlouvat k osmnátce. Jedinou novinkou v jejich realizačním týmu je příchod Martina Kurze, který nahradil Jiřího Doležala.

A i tentokrát se na kempy může těšit řada Plzeňanů. Maršner se svými kolegy pozval na kemp pětici hokejbalistů ze staršího dorostu. Jsou jimi účastníci sheffieldských bojů David Hrubý, David Ulč, Richard Hurt a Tomáš Majer a pozornosti neunikl ani nejproduktivnější hráč soutěže Vít Lokajíček. Celkem je do Plzně pozváno 39 hráčů a 4 brankáři.

Trenéři U18 budou pracovat s menším počtem hokejbalistů. Davídek a spol. budou dohlížet na 24 hráčů do pole a čtveřici gólmanů. Ve výběru figurují také plzeňští mladší dorostenci. Konkrétně Jan Foniok, Jakub Holeček, Tomáš Hýbl, Roman Poláček, role náhradníka připadla Matěji Votípkovi.

Plzeňská hala je evropské unikum, proto není divu, že každým rokem hostí soustředění národních týmů všech kategorií. To potvrzuje také zkušený reprezentační trenér Milan Maršner. „První soustředění je plánováno do hokejbalové haly v Plzni. Důvodem je samozřejmě komfort, který hala pro trénink v zimním období nabízí a logistickou dostupnost pro hráče ze vzdálenějších míst.“

Také v prosinci 2014 začínali reprezentace svoji pouť právě v hale na Košutce. FOTO: Jakub Syrůček.