Hodnocení víkendu: Muži pouze s bodem, dorosty a mladší žáci potvrdili svoji dominanci

Poslední kola svazových soutěží před zimní pauzou nabídla mnoho zajímavých hokejbalových momentů. Muži a starší dorost dovedli svůj zápas až do samostatných střílení. Mladší dorost a mladší žáci doma porazili rivaly z regionu a dokončili podzimní část bez porážky. Starší žáci prohráli na půdě lídra. FOTO: Marcel Špeta.

A-tým

Jelenům se v hokejbalové hale dlouhodobě nedařilo, od doby co klub hraje své zápasy na Košutce, zde extraligový A-tým Letohradu nezískal ani bod. Po vzájemném oťukávání měl napilno spíše brankář Návara. Plzeňané si s kompaktní obranou soupeře příliš nevěděli rady. Mečounům se nedařilo střelecky, mnoho pokusů mířilo mimo branku a s ostatními pokusy si poradil klidný Šimara. Na druhé straně branku zavřel také Jiří Návara. Když nepomohly ani přesilovky, šlo se do kabin po třiceti minutách za stavu 0:0. V závěrečné třetině domácí hokejbalisté dvakrát vedli, ale houževnatý soupeř na obě branky dokázal zareagovat a dovedl utkání do samostatných střílení. V nich na Šimaru nevyzrál ani jeden ze tří plzeňských nájezdníků a Letohradu vítězství vystřelil David Hejtmánek, který jako jediný překonal Kráčinu, který se postavil do branky Mečounů pro tuhle pasáž zápasu. Plzeňané tak neuzavřeli podzim vítězstvím a přezimují na šesté příčce tabulky CCM extraligy.

Komentář trenéra Michala Edla: „Ten zápas neměl žádné parametry, jen pár hráčů sneslo nějaké měřítko, ale to je málo. Chybělo nasazení, vůle i bojovnost. Asi to byl zápas jen tak, to tak být ale nemůže.“

Sobota 26. listopadu: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 2:3ss (0:0, 0:0, 2:2 – 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Mečouni měli v úmyslu navázat na dobrý výkon z předešlého derby, které vyhráli 7:1. První třetina hostům vyšla perfektně. Plnili zadané pokyny, tvořili hru a zaslouženě vedli 0:2 po brankách Šmucera a Lokajíčka. Mečouni si i nadále vytvářeli brankové příležitosti, ale brankář Dobřan byl proti. A tak po nedorozumění v hostující obraně přišlo snížení. Od té doby oba gólmani zavřeli svoje klece. Jinak se hrál pohledný mládežnický hokejbal. Soupeři vyšla lépe druhá polovina třetí třetiny a častěji byl v útočném pásmu. A necelé tři minuty před koncem se Dobřanům podařilo vyrovnat utkání. Utkání tak dospěla do samostatných střílení, v nich exceloval brankář David Hrubý, který lapil všechny tři pokusy domácích a Plzni tak stačil proměněný pokus Vobruby. Mečouni tak dalším vítězstvím podtrhli úspěšný podzim a mají jistotu postupu do finálového šestky!

Komentář trenéra Tomáše Semery: "V posledním zápase podzimu jsme chtěli předvést kvalitní výkon a především získat tři body. Od prvních minut se hrál pohledný hokejbal se šancemi na obou stranách. Postupem času jsme přebrali otěže zápasu a výsledkem byly dva vstřelené góly. O první pauze jsme hráčům připomínali, že spoupeř se jen tak lehce nevzdá a že musí ustát i případnou tvrdou hru a neoplácet. To se také potvrdilo a dle mého názoru byli hráči Dobřan až moc přemotivovaní, z čehož vyplynuly časté fauly, které jsme bohužel neproměnili. Dalo by se říci, že celý zápas jsme byli aktivnější a vytvářeli si více střeleckých příležitostí. Bohužel další gól jsme nepřidali a soupeř po velkém tlaku ke konci zápasu vyrovnal. Nájezdy už jsou loterie, ale máme v týmu šikovné hráče a věřil jsem, že je zvládneme. ".

Sobota 26. listopadu: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 2:3ss (0:2, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Rozlučku s podzimem měli mladší dorostenci v podobě domácího zápasu se Stříbrem. Díky brance produktivního Chramosty se Plzeňané ujali vedení již ve druhé minutě. Zápas měli pod svojí kontrolou, ovšem další branky přišly až v další částí zápasu. Domácí slavily také dva přesilovkové zásahy a nakonec si dokráčeli pro vítězství 6:1. Po dvou gólech přidali Chramosta a Štípek, spolehlivý výkon podal brankář Kojzar. Mečouni s přehledem opanovali podzimní část sezóny a v kvalifikační skupině A extraligy mladšího dorostu ještě nepoznali hořkost porážky!

Komentář trenéra Martina Kováříka: „Poslední zápas v roce jsme chtěli sehrát v pohodě, první třetina byla nemastná, neslaná, druhá podstatně lepší, třetí hodně ovlivněná vyloučeními. Máme 11 vítězství z 11 zápasů, to je výborné ! Hra ale nebyla vždy ideální, takže máme přes zimu na čem pracovat.“

Neděle 27. listopadu: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňští starší žáci vyrazili na půdu lídra soutěže z Berouna. Domácí se ujali vedení v osmé minutě, když skórovali v oslabení. Plzeňané ale rychle vyrovnali zásluhou Nádraského. Následovala bezbranková druhá část. V té ale měli více ze hry Kelti, kteří nakonec získali tři body. O tom rozhodly tři branky v síti Mečounů v poslední patnáctiminutovce. Berounští zúročili střeleckou převahu a slavili konečné vítězství 4:1. Hattrickem se blýskl domácí Patera. Svěřencům Václava Tůmy patří po podzimu čtvrté místo. Na třetí Hostivař ztrácejí pět bodů, stejně takový náskok mají na páté Prachatice.

Komentář trenéra Václava Tůmy: „Poslední zápas podzimní části se nám nepovedl. Chyběl nám pohyb, téměř jsme nestříleli a dělali jsme spoustu chyb. Přesto byl po dvou třetinách stav nerozhodný. Dalšími našimi chybami jsme ale soupeři ve třetí třetině dovolili rozhodnout o naší porážce. Škoda, že jsme nedokázali navázat na předchozí utkání, která jsme odehráli mnohem lépe. Alespoň nám ale zápas ukázal, že nic není zadarmo, že máme ještě na čem pracovat v tréninku a v jarní části máme soupeři co vracet.

Sobota 26. listopadu: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mečouni byli v tomto duelu jasným favoritem. V prvním vzájemném utkání rozstříleli Šneky z Dobřan 17:1 a navíc v rozjeté sezóně ještě nepoznali hořkost porážky. Hosté navíc dorazili na Košutku pouze s šesticí mladých hokejbalistů do pole. Plzeň ale nebyla tak dominantní, jako v předchozím vzájemném duelu a výkony domácích hráčů měli v prvních dvou třetinách do optimálního stavu daleko. Zlom přišel ve třetí třetině, kdy se výkon domácích zvedl a mladí Plzeňané uzavřeli skóre utkání na konečných 10:0.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Hodnotit zápas proti soupeři se šesti hráči je dost obtížné. Kluci po většinu zápasu nepředvedli takové výkony jako v předešlých dvou zápasech. V poslední třetině se trochu oživila hra alespoň tím, že jsem u řady hráčů prohodil jejich obvyklé posty. Většinu z nich to probudilo, což se projevilo jak na zlepšené hře jednotlivců, tak i na skóre.

Přípravu na sezonu jsme začali dost pozdě a i proto absolvujeme ještě několik tréninků. Podzim ukončíme druhým přátelským zápasem s hokejovým Meteorem.

Sobota 26. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 10:0 (2:0, 1:0, 7:0)

Podrobnosti o utkání