Je to jako na houpačce, říká o výkonech týmu Jiří Benedikt

Univerzál Jiří Benedikt otevřel v sobotním utkání s Letohradem, jeho gól však pomohl pouze k bodu v závěrečném utkání podzimní části. Mečouni tak přezimují po porážce s Letohradem po nájezdech na šestém místě tabulky.

„Bylo to divné utkání. Rozhodně jsme nehráli tak, jako bychom měli doma hrát. Nastoupili jsme ospalí a nebylo tam nic, co jsme si před zápasem řekli,“ uvádí Jiří Benedikt, který převzal při absenci zraněného Ondřeje Kejře kapitánské céčko.

Plzni se proti Letohradu nepovedlo navázat na povedené vystoupení proti Kladnu. „Není to změna jen teď, bohužel se takhle pohybujeme nahoru dolů od začátku sezóny. Místo potvrzení formy akorát spadneme dolů a je to jako na houpačce,“ říká Jiří Benedikt.

Západočeši na podzim odehráli 15 duelů, sestava Mečounů se však hodně měnila a jen pět hráčů odehrálo všechny duely. „Spoustu mladých hráčů tu máme, ale i oni už mají něco v extralize za sebou. Je to spíše o přístupu a nedodržování systému. My si před zápasem něco řekneme, pak to ale neuděláme,“ přiznává člen širšího kádru reprezentace.

Proti Letohradu přišlo z plzeňské strany několik chyb, které nakonec stály tým lepší bodový zisk. „Hlavním problémem byla naše prohraná buly, to byla věc, která nás také stála zápas,“ uznává Benedikt.

Jiří Benedikt obstaral první branku zápasu, když se dokázal dlouho udržet u míčku a sám nakonec zakončil. „Snažil jsem se držet na míčku a pořád jsem koukal, jestli mi někdo nenabíhá, nakonec z toho byla moje střela a gól. Dobrou práci tam odvedli spoluhráči, kteří odclonili soupeře,“ vyzdvihuje práci svých spoluhráčů.

Mečouny nyní čeká zimní pauza, ve které bude potřeba potrénovat a připravit se na klíčovou část sezóny. „Měli bychom změnit rozpoložení v týmu. Sednout si společně a popovídat si o tom jak dál a s čím vlastně chceme jít do jarní části,“ hlásí jednoznačně Jiří Benedikt.