Hodnocení víkendu: Muži mají skalp lídra, mládež válí

Mimořádně úspěšný „víkend“ mají za sebou družstva HBC Plzeň. Již ve čtvrtek na státní svátek šly do boje hned tři týmy. Celkově slavila vítězství všechna mužstva, která od čtvrtka do neděle nastoupila. A-tým ve velmi sledovaném televizním utkání porazil kladenský Alpiq, dvě vítězství si připsali starší dorost a mladší žáci.

A-tým

Stejně jako v zápase s Hradcem, také tentokrát slavili domácí hokejbalisté branku již v první minutě. O snový úvod televizního utkání se rychlým gólem postaral Michal Průcha. Před velmi slušně zaplněnou halou se hrálo bojovné utkání s velikým tempem a nasazením. Kladenští rozhodně nesložili zbraně, ale Mečouni hráli velice obětavě a neslo to ovoce. Ještě veseleji bylo na Košutce v 19. minutě, když Průcha v oslabení přidal svůj desátý gól v sezóně. Kladno před koncem při přesilovkou znásobené power-play snížilo. Na vynikajícího Kráčinu za pevnou obranou Plzně si ale podruhé nepřišlo. Plzeňané tak po dobrém výkonu zaslouženě obrali lídra soutěže.

Komentář trenéra Michala Edla: „Start do utkání byl z naší strany skvělý a určitě nám pomohl. Myslím si ale, že tým našel konečně svoji sílu. Když to hráči pochopí, najdou v sobě motivaci ostatní týmy přehrávat, tak to budeme mít vždy snadnější!“

Čtvrtek 17. listopadu: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Odložený souboj prvních dvou týmů kvalifikační skupiny A se v Blatné odehrál ve čtvrtek. Rozhodčí z počátku nechali hře volný metr, čímž dostaly týmy do varu. Datels se hru snažili ovládnout v osobních soubojích, Mečouni zase kombinacemi a střeleckou aktivitou. A to neslo ovoce. Plzeňané vstřelili dvě branky v první třetině a obětavou a zodpovědnou hrou svého soupeře k příliš věcem nepustili. Blatenští zachytili nástup do druhé třetiny, kdy se jim podařilo snížit. Další branky ale už nepadly a to díky výtečným brankářům na obou stranách. V závěru zápasu tryskaly emoce, i tak se ale Plzeňané udrželi a v nepříliš přátelském prostředí vybojovali tři body.

Komentář trenéra Tomáše Semery: "Hráče jsme připravovali na tvrdou hru soupeře a nepříliš kvalitní povrch. Naše předsevzetí se vyplnilo. Soupeř, který je v tabulce hned za námi, hrál agresivně, tvrdě a objevily se i zákroky za hranicí fair-play. Na tvořivou hru nebyl v Blatné vůbec čas. Díky využité přesilovce a jedné standardní situaci jsme po první třetině vedli 2:0. Byli jsme disciplinovaní a můžeme jen litovat dalších neproměněncýh šancí. Důležité však bylo, že jsem i po menším herním výpadku po obdržené brance dotáhli utkání do vítězného konce."

Čtvrtek 17. listopadu: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Ve druhém vzájemném duelu byli opět Plzeňané aktivnější, do vedení šla ale ke konci první části Blatná. Nástup do druhé části ale patřil domácím. Vyrovnávací branka padla hned po devíti sekundách od úvodního vhazování. Plzeňané postupně přebírali otěže utkání a proti byl jen výborný Šuhaj. Datels měli opět problém s disciplínou a stejně jako ve čtvrtek, i v sobotu byl jeden z jejich nevybíravých zákroků „oceněn“ trestem do konce utkání. Mečouni si v přesilovce poradili a ujali se vedení. Ve třetí části zopakovali výborný nástup a dvěma brankami si pojistili vítězství. Před posledním zápasem podzimu tak vedou svoji skupinu o šest bodů.

Sobota 19. listopadu: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Komentář trenéra Tomáše Semery: "Hned v sobotu nás čekala odveta na domácím hřišti. Tady jsme chtěli hru především tvořit. Chtěli jsme si vytvářet co nejvíce brankových příležitostí a ty proměňovat. Bohužel obrovské šance, které jsme měli pochytal opět skvěle chytající Šuhaj. A tak nezbývalo, než se tlačit do brány, clonit a dorážet. Nakonec se podařilo z našeho tlaku nějakou tu branku vsítit a dojít si tak pro tři body.".

Mladší dorost

Zápas mladšího dorostu v Litoměřicích nepotřebuje sáhodlouhé komentáře. Suverénně první tým na hřišti posledního celku dominoval od začátku a do konce a bylo jen otázkou času, jak moc velký debakl Plzeň Litoměřicím uštědří. Nakonec si svěřenci naši dorostenci odvezli vysoké vítězství 0:39. Po čtrnácti bodech získali Votípka (8+6) a Hýbl (7+7). Šokující je i poměr střel 0:99!

Komentář trenéra Kováříka: „39:0, střely 99:0, zápas pro obě mužstva k ničemu, snad jen, že bylo hezky a podívali jsme se po krajině. Je k zamyšlení, jestli mužstvům, jako jsou Litoměřice, nedat výjimku a nechat je hrát s dvěma, třemi dorostenci soutěž žáků.“

Neděle 20. listopadu: SK Killers Litoměřice – HBC Plzeň 0:39 (0:10, 0:12, 0:17)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Třetím týmem do party, kdo hrál už ve čtvrtek, byli mladší žáci. Ti se vydali do Českých Budějovic. Zdejší Pedagog byl posledním týmem, se kterým se mladí Mečouni ještě nestřetli. Utkání patřilo k těm vyrovnanějším, přesto měli hosté o něco více ze hry a postupně docílili také branek. Dvěma zásahy se o konečné vítězství 1:4 po povedeném výkonu zasloužil Marek Štrunc.

Čtvrtek 17. listopadu: SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Podrobnosti o utkání

V sobotu Plzeňané hostili Buldoky ze Stříbra. Ty v prvním vzájemném utkání porazili těsně 2:1. Tentokrát to vypadalo na jasnější vítězství. Mečouni navázali na dobrý výkon ze zápasu s Pedagogem a opět předváděli pohledný hokejbal. Pohodlného tříbrankového náskoku docílili v rozmezí necelých tří minut v první třetině. Výraznějšímu rozdílu, než konečných 6:0, zabránil brankář hostí. Který zvlášť v poslední části předváděl skvělé zákroky.

Sobota 19. listopadu: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Kluci v obou zápasech ukázali jedny z nejpovedenějších výkonů podzimu. Daleko častěji než v předchozích zápasech byly k vidění dobře zvládnuté herní situace a pěkné kombinace.
Každý z hráčů se neustále zlepšuje. Také proto bylo čtvrtek i v sobotu vysloveně radostné tenhle tým koučovat.“



Program příštího víkendu:

Sobota – 26. října
  • Muži: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Starší dorost: Dobřany – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Beroun - Plzeň (10:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (11:00)


Neděle – 27. října
  • Mladší dorost: Plzeň – Stříbro (13:30)