Kluci mi hodně pomohli blokováním střel, chválí spoluhráče Kráčina

Hokejbalisté Plzně mají za sebou povedené vystoupení před kamerami České televize. Mečouni si dokázali poradit s Alpiqem těsně 2:1, velkou zásluhu na povedeném vystoupení měl brankář Petr Kráčina i první formace, která obstarala obě plzeňské branky.

Plzeňští hokejbalisté začali televizní souboj proti Kladnu výborně, vedení se ujali už po 48 vteřinách! „Nepochybně to z nás trochu více spadlo, mohli jsme se soustředit na naši hru a nebýt pod tlakem,“ říká útočník první formace Ondřej Malý. Podobně to vidí i brankář Petr Kráčina: „První gól pomůže vždycky, obzvlášť takhle rychle. Povedlo se nám dát druhý gól v oslabení, a i přes jeden inkasovaný jsme si to pohlídali.“

Zápas s Kladnem nabídl více jak dvěma stovkám fanoušků v hale a dalším u televizních obrazovek parádní podívanou. „Bylo to bojovné utkání s obrovským nasazením z obou stran, zápas, který snesl ty nejpřísnější kritéria. Odehráli jsme s nimi podobný zápas jako loni v semifinále a chtěli jsme předvést, že jsme to nezapomněli,“ přiznává útočník Ondřej Malý.


Západočeši předvedli skvělý výkon proti lídrovi tabulky, možná nejlepší za celý podzim. „Bylo to jako každé jiné utkání s Kladnem, vyrovnané a bojovné. Ani jeden tým si nedal nic zadarmo. Pro nás to byl asi nejlepší zápas na podzim a věřím, že se od toho odpíchneme,“ věří plzeňský gólman Petr Kráčina.

V závěru Kladno dokázalo snížit na 2:1, víc však domácí mečouni nedovolili. „Ten závěr trochu ovlivnilo naše zbytečné vyloučení, naštěstí jsme inkasovali jen jednou. Kráči to dokázal pochytat, my jsme se mu snažili pomoc blokováním střel,“ říká útočník první formace Ondřej Malý.

Jeho slova doplňuje Petr Kráčina: „Počítali jsme s tím, že nám nedají nic zadarmo a nebude to nic lehkého. V závěru to bylo složité, ale já musím poděkovat klukům, kteří mi nejen v závěru pomohli a zblokovali řadu střel.“


V posledních vteřinách utkání mělo Kladno obrovskou šanci na srovnání, Novákův pokus ale v brance neskončil! „Při té situaci mi hodně pomohl Petr Gřonka, který do toho skočil. Musím klukům ještě jednou hodně poděkovat za dnešní zápas,“ dodává Petr Kráčina.