Mohl to být napínavější zápas, kdybychom dali gól, přiznává Jiří Návara

Plzeňští hokejbalisté v sobotním utkání na hřišti Pardubic předvedli sympatický výkon, na body to však nestačilo. Proti mistrovi dostal důvěru mezi třemi tyčemi Jiří Návara, dvěma zásahům však ani on nezabránil.

Zápas s Pardubicemi nabízí vždy zajímavý hokejbal s mnoha šancemi, ani tentokráte tomu nebylo jinak. „Zápas jako každý jiný, jen trochu větší zima,“ uvádí s úsměvem Jiří Návara.

Oproti předchozímu zápasu s Rakovníkem se Plzni nepovedlo dát ani gól . „Chyběl ten gól, kdybychom proměnili aspoň jednu přesilovku, mohl to být více napínavý zápas. Škoda, že nejlepší část zápasu od nás, přišla až na posledních pět minut před koncem utkání, bohužel ani ten jeden gól tam nespadl,“ říká brankář Jiří Návara.

„První gól byl ze samostatného úniku, kdy to hráč krásně trefil do víka. Při druhém gólu měli domácí velké štěstí, kdy se míček po divném odrazu odkutálel domácím hráči přímo na hokejku a ten už zakončoval skoro do prázdné brány,“ popisuje inkasované góly ze svého pohledu.

Plzni se nepovedlo skórovat, šancí však měli mečouni více než domácí tým. „Mnoho střel bylo zablokováno a když už nějak prošla tak buď mimo bránu, nebo si s tím domácí obrana s gólmanem poradila,“ přiznává Návara.

Už ve čtvrtek se Plzeň představí v televizním utkání proti Kladnu. „Já se těším na každý zápas, ať je v televizi ne. V kabině se o tom mluví, ale nemyslím si, že by to někdo nějak extra prožíval,“ dodává Návara.