Hodnocení víkendu: Prohra Áčka v Pardubicích, mládež s trojnásobným úspěchem

Zatím poslední listopadový víkend přinesl čtyři zápasy. Muži odjeli z mistrovských Pardubic s prázdnou. Starší dorost otáčel domácí duel s Mostem. Starší žáci zvítězili rozdílem několika tříd a jejich mladší kolegové uspěli v blatenském „Winter Classic“.

A-tým

V Polabinách se v sobotu odehrálo velmi kvalitní a pohledné utkání. Od začátku se hrál vyrovnaný hokejbal a šance diváci viděli na obou stranách. Do vedení šlo Autosklo. Návara v plzeňské brance inkasoval poprvé v čase 9:04. Mečouni následně neproměnili dvě přesilovky a naopak, sami v oslabení inkasovali. V poslední třetině hrály prim defenzivní úkoly. Ani jeden z týmů nechtěl zbytečně riskovat. Plzeňané se v závěru snažili a byli střelecky aktivní, co jim síly stačily, ale kýžený gól nepřicházel. Nepomohla ani závěrečná power-play. Pardubice tak zvítězili s čistým kontem i ve druhém vzájemném zápasu.

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněno.

Sobota 12. října: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Domácí zažili tragický nástup do utkání. Soupeř, který přijel pouze se sedmi hokejbalisty do pole, si během necelých pěti minut vytvořil dvoubrankový náskok. Mečouni se následně po zbytek první třetiny trápili a nedokázali využít početní převahu. Zlom nastal s nástupem do druhé části. Aktivitu přebrali Plzeňané a míček opouštěl mostecké obranné pásmo méně a méně. Postupem času začaly padat také branky. Zápas se ale definitivně rozhodoval až v poslední třetině. Utkání patřilo zejména první formaci Plzně, která se postarala o všechny čtyři branky.

Komentář trenéra Tomáše Semery: „Do zápasu jsme vstoupili laxně a hráči si asi mysleli, že se Most porazí sám.
Soupeře, který přijel v 7 hráčích, jsme hodně podcenili. Jinak si ani tak otřesný výkon v první třetině neumím vysvětlit a zaslouženě jsme prohrávali 2:0. V šatně jsme pak museli zvýšit hlas, aby se hráči probrali. Ve druhé třetině se dostavilo zlepšení pohybu a i výkon, který od hráčů očekáváme rostl. Zaslouženě jsme vyrovnali. Přesto jsme se ale stále dopouštěli hrubých chyb, které soupeř nepotrestal a nám se podařilo výsledek zápasu ve třetí třetině otočit.
Teď nás čekají dva těžké zápasy s Blatnou a pokud chceme uspět, musíme se zlepšit ve všech směrech.“

Sobota 12. října: HBC Plzeň – HBC Kovodemont Most 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Po přestřelce v Prachaticích sehráli plzeňští starší žáci jednostranný zápas s ústeckou Elbou. Zásluhou Pavlíka se prosadili už ve 34. sekundě. Domácí měli střeleckou i územní převahou a jedinou otázkou bylo, na jakém čísle se brankostroj zastaví. Plzeňané nakonec nasázeli svému soupeři šestnáct branek. Sedmi body se blýskla trojice Pavlík (4+3), Blažekovičová (3+4), Svoboda (2+5). Svěřencům Václava Tůmy dál patří čtvrté místo v tabulce se ztrátou pouhých tří bodů na vedoucí Beroun.

Komentář trenéra Václava Tůmy: Bude doplněno.

Sobota 12. září: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 16:0 (4:0, 6:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Utkání mladších žáků v Blatné příliš nepřálo počasí. Den před zápasem přijel Martin na bílém koni a v jihočeském areálu nechal znatelné stopy. V mrazivém počasí šli do vedení hosté. Mladí Mečouni tak přibrzdili domácí Datly, kteří měli do té doby více ze hry. Plzeňané se od další třetiny zvedli a zlepšili svůj výkon. V dosud nejvyrovnanějším utkání sezóny nakonec zvítězili 2:0 a dál zůstavají stoprocentní na špici tabulky.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Soupeř začal zápas o dost lépe než my a byl lepší celou první třetinu. Měl dost dobrých šancí ke skórování, ale Martin Svoboda podal dobrý výkon a mužstvo držel nad vodou. Jedinou branku v této části jsme sice vstřelili my, ale vést měla po dobrém výkonu spíše Blatná.
Od začátku druhé třetiny se naši kluci o dost zlepšili a až do konce zápasu daleko více, než v úvodní části, zaměstnávali brankáře Datlů. Domácí odehráli docela smolný zápas, protože náš druhý gól padnul po nešťastné teči jednoho z blatenských hráčů, jež míček nasměroval do vlastní branky.“

Sobota 12. září: Blatná Datels – HBC Plzeň 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího týdne:

Čtvrtek - 17. listopadu
  • Muži: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Starší dorost: Blatná – Plzeň (11:00)


Sobota – 19. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň – Blatná (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Stříbro (11:00)

Neděle – 20. listopadu
  • Mladší dorost: Litoměřice – Plzeň (12:00)