Svým výkonem jsem si zavařil, říká s úsměvem pětibodový Vágner

Hokejbalisté Plzně při svém vystoupení proti Rakovníku zářili, nejvíce první obranná dvojice Michal Průcha a Adam Vágner Druhý jmenovaný, který letos vypomáhá v případě potřeby zaznamenal tři góly a dvě asistence. Jeho angažmá se tak velmi vyplácí.

Adam Vágner se objevil v plzeňském dresu poprvé před měsícem a opět je velmi platnou součástí zadních řad mečounů. „Dostávám se do toho pořád stejně. Když je potřeba tak klukům přijdu pomoc, ale teď jsem si asi zavařil a budou chtít, abych chodil častěji. Takový zápas už dlouho nepamatuji,“ říká navrátilec do sestavy Vágner.

Pět bodů v jednom zápase potěšilo nejen samotného hráče, ale zcela jistě i týmového pokladníka. „To ještě nevím, kolik mě to bude stát, ale doufám, že to nebude moc,“ věří Vágner.

Plzeňským hráčům se povedl proti Rakovníku vstup do utkání, který potvrdili i gólově. „Je to záměr v každém zápase dobře začít, tentokráte se to povedlo, dali jsme rychlý gól podobně jako minule proti Hradci. Rakovník to nevypustil ani za stavu 7:0, bojovali a my se museli snažit až do konce,“ uvádí Adam Vágner.

Utkání s nováčkem soutěže přineslo jeden zajímavý úkaz. Plzni se povedlo využít sedm přesilových her ze sedmi možností. „Nic podobného nepamatuji, ale potrénovali jsme přesilovky a bylo to dobré,“ říká s úsměvem obránce s číslem 17.

V závěru se raci snažili připravit Plzeň o čistý štít, gólman Petr Kráčina však odolal a připsal si druhou letošní nulu. „Snažili jsme se neinkasovat a podpořit Kráčiho, aby měl také nějakou nulu a dal i něco do kasy,“ přiznává Vágner.

Hráče Plzně nyní čekají dva náročné duely. V sobotu se tým trenéra Edla představí v Pardubicích, následně netradičně ve čtvrtek 17. listopadu doma v televizním utkání s Kladnem. „Budou to těžké zápasy, věřím, že kluci ten zápas venku zvládnou a doma uspějeme,“ doufá obránce mečounů.