Mečouni versus Raci. S ligovým nováčkem hraje A-tým netradičně v neděli

CCM extraliga je ve své druhé polovině a poslušně si plní herní plán. Tentokrát je víkendové kolo rozdělené na oba hrací dny. Plzeňané tak v neděli přivítají ligového nováčka. Na Košutku přijede předposlední celek soutěže, HBC Rakovník.

HBC Plzeň – HBC Rakovník, neděle 6. listopadu od 16:00

Rakovník ještě dvě sezóny zpět hrál třetí nejvyšší soutěž. V sezoně 2014/15 v atraktivním finále 2. NHbL porazil berounské Kelty a o rok později se oba soupeři střetávali v 1. NHbL alias „Národce“. Tu Raci ovládli před Teplicemi a vysloužili si vstupenku mezi hokejbalovou elitou. Do letošního ročníku vstupovali s přáním, nestydět se za předvedenou hru a výsledky. Trenér Milan Sýkora, který stále ještě patří mezi aktivní hokejbalisty, se nebál mluvit o postupu do play off.

Start soutěže ale Rakovníku hrubě nevyšel. Z osmi zápasů získali Středočeši pouhé dva body za výhru nad ústeckou Elbou po samostatných stříleních. Problémem nebyl jen bodový zisk, ale vysoké příděli. Nejdříve prohra 1:7 s obhájcem titulu z Pardubic, poté 1:10 na půdě Kertu. Vše pak završil první říjnový víkend. Kdy Raci doma padli 1:6 s Letohradem a den poté odjeli z Ústí nad Labem s výpraskem 1:8. Červenobílí se tak rozhodně nemohli veselit.

Zmíněným výsledkům předcházela také porážka s plzeňskými Mečouny. Plzeňané zareagovali na nepříznivý vývoj, když po první třetině prohrávali 1:0 a odvezli si tři body za výhru 2:6. Dvě branky vstřelil Marek Švarc, který je ovšem na marodce. To samé další střelec ze zmíněného utkání, Martin Krch.

Zlom u Rakovníku nastal po vítězném utkání s posledním Mostem. Ten Středočeši zničili pěti góly. Poté Raci vyhráli i na půdě Hradce Králové a Sudoměřic.

Plzeň by ráda navázala na poslední utkání, kdy doma porazila Hradec Králové 5:2. V první a poslední minutě se radoval ze vstřelené branky Michal Průcha, který rozhodně nebere utkání s ligovým nováčkem na lehkou váhu. „Je třeba vítězství potvrdit a opět vyhrát, protože následující dva zápasy nás čekají s lídry tabulky,“ naráží na další program A-týmu člen širšího kádru reprezentace.

Rakovnický kádr pochází převážně z kladenské hokejbalové líhně. Včetně nejproduktivnějšího hráče Radka Šímy (3+5), bratrů Tvarůžkových, Miroslava Polívky nebo Jana Pospíšila, dlouholetého reprezentanta a produktivního beka. Poslední dva jmenovaní také krátce oblékali dres s mečounem na hrudi.

Brankoviště Středočechů patří Leoši Gerlichovi, jehož si hokejbaloví fanoušci pamatují zejména v barvách pražského Kertu. Gerlich zatím nemá příliš lichotivé statistiky (úspěšnost zákroků 85,6% a průměr 4,07 branky na zápas), i tak se ale řadí k velmi kvalitním gólmanům. Do pěti zápasů také naskočil Miroslav Solar.

Budou znovu Plzeňané slavit vítězství před domácími diváky? Nebo budou v souboji Mečounů a Raků úspěšnější hosté? Začínáme v neděli v 16:00!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 5. listopadu
  • Starší dorost: Chomutov - Plzeň (12:00)
  • Starší žáci: Prachatice - Plzeň (15:00)


Neděle – 6. listopad
  • Muži: Rakovník - Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Mladá Boleslav (13:00)