Je to i o hlavě a sebevědomí, říká útočník Petr Gřonka

Pouze dva ze šesti možných bodů přivezli hráči plzeňského áčka z tripu do Sudoměřic a Letohradu. O příčinách nezdaru i aktuální situaci hovoří v našem tradičním rozhovoru útočník Petr Gřonka.

Jak hodnotíš uplynulý víkend? Jsou pouze dva body velké zklamání?
Ano, je to zklamání. Oproti uplynulým zápasům, kde se nám nedařilo absolutně nic jsme se tento víkend zvedli. Cítil jsem z celého týmu velkou soudržnost a i bez klíčových hráčů snahu se poprat o dobrý výsledek. Dva body ze Sudoměřic beru, když se nám nedaří, musíme jít do toho s pokorou a být rádi za každý bod. Ovšem tři body jsme zde získat měli. Letohrad byl těžší soupeř, přesto jsme měli zápas velmi dobře rozehraný, plnili jsme pokyny, nasazení tam bylo, ale doplácíme na to, že sebemenší chybu soupeři proti nám potrestají. A bohužel i v tomto zápase chyby přišly a znamenalo to prohru.

V normální hrací době jste dali v obou zápasech jen jeden gól, v čem je problém?
Hlava, sebevědomí. V předchozích zápasech i málo střelby. To se o tomto víkendu výrazně zlepšilo, ale nepadalo to tam. Já osobně krom toho, že netrefím přes rok hokejbalovou bránu, tak bych netrefil ani fotbalovou a nejsem bohužel letos nejsem jediný, kdo se trápí. Musíme se více tlačit do brány a jít tomu gólu naproti. Když se nedaří, tak těžko budeme dávat hezké góly do prázdné. Chybí nám lepší řešení některých situací a trápí nás přesilové hry. Podle mě jich hrajeme každý zápas dost a všichni ví, že tato herní situace rozhoduje zápasy.

Střelecká nemohoucnost tým hodně trápí, věnujete se tomu zvýšeně i na tréninku?
Věnujeme se stále, ale v zápase je to jiné. Ovšem musíme se na to soustředit pořád, musíme střílet z gólových pozic a přesně. Kluci góly dávat umí, věřím, že až nám tam padne nějaká šmudla, tak se rozjedeme. Bohužel tyhle náhodné trefy nám chybí.

Po deseti zápasech je tým na sedmém místě. Je to rozčarování?
O rozčarování bych nemluvil. A pokud ano, tak ne o výsledkovém, ale herním. Můžeme spekulovat nad důvody, ale nerad bych byl negativní, musíme koukat dopředu a poučit se z chyb. My hráči musíme zase začít od nuly, podařila se nám za dva měsíce pohřbít loňská sezona, tak teď je na nás to zase oživit.

V pátek přijede do Plzně Hradec. Dá se to označit jako klíčový duel?
Klíčový, neklíčový...my především musíme přestat rozdávat body doma soupeřům, ukázat, že tu halu známe prostě nejlépe my. Hrát aktivně, makat, působit jako jeden tým. Hradec je na tom letos výsledkově výrazně lépe než loni, ale přiznám se, že nevím, co od nich očekávat. Vrátili se jim zkušení hráči, o jejichž kvalitách samozřejmě víme. My se ale budeme soustředit sami na sebe, musíme předvést našim fanouškům kvalitní výkon, které tímto chci na utkání pozvat a konečně to trápení zlomit.