Těžký víkend! Plzeň se představí v Sudoměřicích a v Letohradu

S cílem odčinit předchozí nezdary pokračují v pouti po venkovních hřištích hokejbalisté Plzně. Svěřenci trenéra Michala Edla mají před sebou nyní dva těžké zápasy, kdy nejprve v sobotu změří síly se soudem v tabulce v podobě Sudoměřic. V neděli je ale čeká ještě nejspíše těžší šichta, když zavítají na hřiště čtvrtého Letohradu.

SK Sudoměřice - HBC Plzeň, sobota 22. října od 14:00

Souboj o to, kdo si v tabulce polepší a posune se blíže do klíčové osmičky, se odehraje v sobotu na sudoměřickém hřišti. Domácí tým nasbíral 11 bodů, tedy stejně jako Plzeňané. Jediný rozdíl je v trochu lepším skóre Jihomoravanů a v zápase navíc, jenž ještě Sudoměřicím zbývá odehrát.

Plzeňané se v posledních zápasech trápí a aktuálně drží šňůru dvou proher, když mečouni padli doma s Kertem 1:3 a následně v Ústí nad Labem 1:4. Pohoda z minulé sezony je proto zcela někde jinde. Západočechy trápí převážně množství zraněných a také nedisciplinovanost, kterou svému soupeři nabízejí velké množství přesilových her.

Sudoměřice v předchozích dvou duelech získaly nejdříve dva body za vítězství na samostatná střílení v Letohradu poměrem 4:3. Následně se představily ve své domovině, kde se ale postaraly o velké překvapení v jejich neprospěch, když prohrály s nováčkem z Rakovníka 1:2.

Jan Kaluža a Matěj Fraňo se prozatím starají o produktivitu svého týmu, když nasbírali po sedmi, respektive po šesti kanadských bodech. Góly ale dávají i ostatní, což platí ještě více o Plzni, která zatím nemá vyloženého tahouna v ofenzívě, o čemž dokládá počet čtyř hráčů, jež nasbírali shodně čtyři body.

V loňské sezoně Plzeň v Sudoměřicích vyhrála 2:0, ale vzhledem k letošní formě je tento údaj dost irelevantní. Předloni se ale mečounům rovněž povedlo ve vinné oblasti uspět, když zvítězili těsně 1:0. Výhoda domácího prostředí by měla přesto jednoznačně svědčit Sudoměřickým, otázkou ale rovněž je, jaké bude počasí.

SK Hokejbal Letohrad - HBC Plzeň, neděle 23. října od 10:00

Letohrad v letošní sezoně pravidelně sbírá body na své konto a pohybuje se v horní polovině tabulky. Naposledy přesto klub z východu Čech ztratil body, když prohrál se Sudoměřicemi 3:4 po samostatných stříleních.

V Letohradu se Plzni v uplynulých letech vůbec nedařilo. Změna přišla až v minulém ročníku, kdy mečouni nejenže vstřelili tolik toužený gól (neskórovali tři zápasy v řadě u svého soupeře), ale navrch zvítězili 3:2. Na domácí půdě v loňském ročníku rovněž uspěli Západočeši, kteří zvítězili vysoko 5:0.

Ohledně produktivity se Letohradští mohou spolehnout hned na několik hráčů, kteří prozatím nasbírali 7 kanadských bodů. Jmenovitě se jedná o Jiřího Košťála (5 gólů + 2 asistence), Davida Halbrštáta (4 + 3) a Miroslava Věcheta (1 + 6. V brance se Letohrad opírá pouze o Jana Šimaru, který odchytal všechny zápasy a jeho úspěšnost zákroků se blíží k 90%.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 22. října
  • Muži: Sudoměřice - Plzeň (14:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (16:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (13:30)
  • Starší žáci: Suchdol – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Suchdol – Plzeň (12:00)


Neděle – 23. října
  • Muži: Letohrad – Plzeň (10:00)
  • Mladší dorost: Kert Park - Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Kovo Praha – Plzeň (13:00)