Mečouni budou bojovat v Ústí nad Labem. Přenechá jim Elba body?

K dalšímu zápasu CCM extraligy cestují hráči A-týmu na sever Čech. Nikoliv do Mostu, odkud si přivezli poslední získané body, ale do Ústí nad Labem. Oba týmy v tabulce dělí jediný bod. O náboj utkání tak rozhodně bude postaráno. V akci se představí také všechna mládežnická družstva

Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň, sobota 15. října od 16:00

Souboj dvou tradičních hokejbalových bašt patřil vždy ke kvalitním duelům nejvyšší hokejbalové soutěže. Nejinak by tomu mělo být letos. Ač oba týmy vstoupili do sezóny s novými trenéry. Jak Michal Edl na plzeňské straně, tak Jaroslav Pavlík na straně Elby ale prostředí klubu znají více, než dokonale.

Michala Edla netřeba více představovat. Jaroslav Pavlík v Ústí strávil většinu aktivní kariéry a přes lavičku Hradce Králové, Kova a reprezentace U20 se vrátil zpět k Labi. Zítra by proti svému trenérovi z juniorské reprezentace měl naskočit minimálně Martin Davídek. Dalšími, koho Pavlík vedl na posledním šampionátu v Sheffieldu, jsou Lukáš Hanuš a Jiří Návara. Hanuš je na marodce se zraněním, brankář Návara ale může naskočit.

Jak jsme již zmínili, oba soupeře od sebe dělí jediný bod, Plzeň i Ústí navíc vstřelili stejný počet branek v přesilovkách a chtějí po prohře v minulém kole opět bodovat. Ústecká Elba má po sedmi zápasech na kontě deset bodů a patří jí sedmé místo. Po úvodním výhře nad Hradcem Severočeši tři zápasy v řadě prohráli. Poté ale porazili silný Kert Park na jeho hřišti 1:3 a hned následující den rozstříleli nováčka z Rakovníku 8:1. Naposledy ovšem Elba padla na Kladně. Alpiq si rychle vytvořil čtyřbrankový náskok. Elba poté mocně dotahovala, přesto prohrála 4:3.

Ústečtí hokejbalisté by rádi napravili statistiku z minulé sezóny, kdy se před Plzní museli dvakrát sklonit. Nejprve padla Elba v domácím prostředí 0:3 a v Plzni pak prohrála 1:4. Mečouni loni byli suverénní a opanovali základní část. Letos ovšem střídají povedenější výkony s horšími, čehož si všimli i na severu Čech. „Plzni se letos zatím moc nedaří, pro Nás je to utkání kde musíme bodovat tak abychom se udrželi ve hře o přední příčky. Plzeň bude běhavá a bude hodně kombinovat, my ale musíme hrát opět svou hru a to co nám řekne trenér a je v našich silách porazit doma Plzeň," burcuje před zápasem ústecký obránce Jindřich Kerl.

Pozor si Plzeňané budou muset dát na Jana Langthalera (v sezoně 2016/17 5+2), který patří do širšího kádru reprezentace a už mnohokrát dokázal, že s hokejkou umí. Ještě více bodů nasbíral další z reprezentantů Lukáš Soukup (4+5). Počítat se také musí s kapitánem bronzových medailistů z Zugu Miroslavem Růžičkou. Obránce s číslem 17 se řadí mezi nejzkušenější hráče v celé soutěži. A stále si drží vysokou výkonost. V brance nastoupí jede z vyrovnané dvojice Brhel – Banda. Oba gólmani si drží úspěšnost zákroku nad 90%.

Před utkáním je slyšet také plzeňský tábor, který tentokrát zastoupil stále výraznější navrátilec Stanislav Valenta. „Čekám opatrný zápas. V Ústí se bude hrát na plastovém povrchu a těžko říct, jak to bude vypadat,“ nechal se slyšet velký fanoušek skupiny AC/DC. Sečteno a podtrženo, Plzeň čeká další náročný duel. Máme se, na co těšit!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 15. října
  • Muži: Ústí nad Labem - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Kladno - Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Kladno(11:00)


Neděle – 16. října
  • Mladší dorost: Kelti 2008 - Plzeň (13:30)
  • Mladší žáci: Prachatice - Plzeň (12:00)