Potřebovali bychom dát první gól, přiznává Stanislav Valenta

Plzeňští mečouni na domácím kolbišti nedokázali ukořistit plný počet bodů ani ve třetím utkání v řadě za sebou. S plným bodovým ziskem z Plzně tentokráte odjel pražský Kert, který o své výhře rozhodl v poslední části střetnutí. Za sobotním duelem se v našem rozhovoru ohlíží útočník Stanislav Valenta.

„Výkon nebyl ideální. Šancí jsme měli poměrně dost, ale nedáváme góly. Bohužel nejdeme do všech soubojů naplno, i když na soupeře jsme měli. První třetina byla opět dobrá, ale dokud nám to tam nespadne, tak jsme jaloví,“ přiznává útočník Stanislav Valenta.

Mečouni na začátku ročníku neprožívají úplně podařené období. Dobré vstupy do zápasů však nedokáží Plzeňané využít. „Do zápasu jdeme vždy s velkým odhodláním, ale na začátku nám to tam ne a ne spadnout. Je to podle mého názoru všechno o prvním gólu. To by nám mohlo pomoc,“ přemýšlí staronová tvář v plzeňském dresu.

Na začátku nového ročníku se musí svěřenci kouče Edla potýkat i s početnou marodkou. „Máme dost kvalitní kádr, abychom hráli se všemi soupeři vyrovnaně. Mrzí nás, že rozdáváme doma body s Kovem nebo Kertem, šli bychom tu vyhrávat. Krchy i Malas nám samozřejmě schází,“ uznává Valenta.

V letošní sezóně to Plzni zatím šlape lépe na hřištích soupeřů, naopak domácí prostředí velkou výhodou není. „Já jsem dva roky byl pryč, takže nedokážu tohle dobře posoudit, ale na druhou stranu výhry venku také jsou dobré, ale měli bychom využívat hlavně našich znalostí každého metru v hale,“ říká plzeňský útočník.

Napravit reputaci mohou Západočeši už v sobotu v Ústí nad Labem, kde je čeká souboj dvou sedů v tabulce. „Čekám opatrný zápas. V Ústí se bude hrát na plastovém povrchu a těžko říct, jak to bude vypadat,“ dodává Stanislav Valenta.