Hodnocení víkendu: Áčko doma potřetí nevyhrálo, snové derby staršího dorostu

O druhém říjnovém víkendu se představila všechna družstva našeho klubu. A-tým podlehl pražskému Kertu v domácím prostředí 1:3. Nezvítězili také starší žáci, ti si z Rakovníku vezou alespoň bod. S čistým kontem slavili výhru mladší žáci a mladší dorost. Skvělý počin zaznamenali starší dorostenci, kteří přejeli Dobřany v západočeském derby.

A-tým

Mečouni hráli z počátku s Kertem vyrovnanou bitvu. Ani jeden z týmů se však nedostával do výraznějších šancí. Nepomohl ani vcelku vysoký počet přesilových her. Hosté postupně podnikali čím dál více útočných výpadů, ale plzeňská obrana držela. Na dorážku Kováře z 18. minuty byl ale Kráčina už krátký. Vyrovnat se podařilo Kejřovi ve třetím dějství. Za necelé dvě minuty ale míček po zblokované střele nešťastně obloučkem zapadl do domácí branky a Kert znovu vedl. Pojistku pak hosté přidali při závěrečné power-play. Mužské Áčko tak nezvítězilo doma ani na třetí pokus a v zápasech s Pardubicemi, Kovem a Kertem vstřelilo dohromady pouhé tři branky.

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněno.

Sobota 8. října: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Loni patřily všechny vzájemné zápasy soupeři. Tentokrát to ovšem byli Plzeňané, kdo si vychutnal radost z vítězství. Do vedení šli už ve druhé minutě. Domácí hráli disciplinovaně a díky dobrému pohybu si vytvářeli další šance. V první třetině přidali ještě jednu branku a míčků v dobřanské síti mohlo být i více. V nastoleném trendu pokračovali a Dobřany přehrávali. Nakonec mohli před solidně zaplněnou halou slavit vítězství 7:1. Zápas se povedl celému týmu, ale nejvíce byla vidět druhá formace, která si připsala například všechny čtyři přesilovkové trefy. Chválu si zaslouží také brankář David Hrubý s 23 zákroky a jediným inkasovaným gólem.

Komentář trenéra Tomáše Semery: "Výsledek může vypadat jednoznačně, ale rozhodně se nejednalo o jednoduché utkání. Kluky bych chtěl pochválit, že témeř po celý zápas dodržovali taktické pokyny a šli si poctivým a hladovějším výkonem za vítězstvím. Zmírnili jsme tak trochu nelichotivou bilanci z loňské sezóny. Především jsme však získali velice důležité tři body a teď už se musíme dívat dál. Čeká nás těžký zápas na Kladně, které jsme loni také nedokázali porazit. "

Sobota 8. října: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Druhý dorostenecký tým hostil blízkou Třemošnou. Zápas se vyvíjel vcelku jednostranně. Plzeňané si od začátku vytvářeli brankové příležitosti a jasně si šli za vítězstvím. Třemošenští se zmohli na pouhých devět střel. Zato mladí mečouni vypálili hned čtyřicetkrát. A každý čtvrtý střelecký pokus skončil v brance. Vítězství 10:0 se počítá, s výkonem ale ani tentokrát nemohli být trenéři zcela spokojeni.

Komentář trenéra Martina Kováříka: „Po nepovedeném zápase ve Stříbře jsme se chtěli prezentovat daleko lepším výkonem, ale bohužel se tak nestalo. Soupeře ani výsledek nehodnotím, z naší strany to bylo zoufale málo, skoro všichni hráči hráli hluboko pod svoje možnosti. Již po minulém zápase jsme začali hledat s kolegou Hrubým řešení, jak naše svěřence probudit, bohužel se nám to zatím nepodařilo. Budeme tedy probouzet dál!“

Neděle 9. října: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 10:0 (3:0, 5:0, 2:0)

Starší žáci

Starší žáci se v nepříliš hojném počtu vydali do Rakovníka. Ve středních Čechách se Západočeši dlouho hledali. Postupem času však začali svého soupeře přehrávat. Měli ale problém s koncovkou. Jediného gólu docílil Hanuš. V praxi se poté uplatnilo pravidlo nedáš – dostaneš a zápas dospěl do samostatných střílení. V nich uspěli domácí. Plzeňané tak prohráli stejným způsobem, jako v Dobřanech před dvěma týdny.

Komentář trenéra Václava Tůmy: „Před zápasem jsme přišli o dalšího zraněného hráče, když k Miksanovi přibyl se sádrou i Pavlík. Museli jsme tak požádat o výpomoc hráče z mladších žáků (nevedli si špatně). První třetina se nám ale vůbec nepovedla, dělali jsme spoustu zbytečných chyb. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a hráli jsme dobře, byli jsme v tlaku a domácí téměř k ničemu nepustili. Ale špatná a málo důrazná koncovka nám přinesla ze spousty šancí jen jediný gól. A tak přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu v domácí přesilovce pět minut před koncem. I přes množství dalších šancí a střeleckou převahu (střely 10:32) jsme nedokázali dát druhou branku a domácí pak byli úspěšnější v nájezdech, takže jsme odjeli pouze s jedním bodem. Vzhledem k obrazu hry od druhé třetiny s tím nemůžeme být spokojeni, protože jsme měli vyhrát. Na přesnější koncovce a důrazu při dorážkách musíme pořádně zapracovat, protože do šancí jsme se dokázali dostat, ale nedokázali jsme je proměnit.“

Sobota 8. října: HBC Rakovník – HBC Plzeň 2:1ss (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Po týdenní pauze se představili také mladší žáci. V domácí hale zakončovali víkend zápase s Blatnou. Dvanáct mladíků v dresu s mečounem na hrudi statečně bojovalo. To samé ale platilo o blatenských hokejbalistech. Nakonec to ale byli mečouni, kdo povedený výkon podtrhl góly. Po závěrečné siréně na tabuli svítilo skóre 3:0. Plzeňané tak mohli slavit třetí vítězství v sezóně a první čisté konto pro Martina Svobodu.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Blatná byla zdatným soupeřem a díky tomu jsme odehráli pěkný zápas. Naši kluci předvedli velmi dobrý výkon, který posléze potvrdili i vstřelenými góly. Těšíme se všichni na další mač, který sehrajeme tentokrát v Prachaticích.“

Neděle 9. října: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 15. října
  • Muži: Ústí nad Labem - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Kladno - Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Kladno(11:00)


Neděle – 16. října
  • Mladší dorost: Kelti 2008 - Plzeň (13:30)
  • Mladší žáci: Prachatice - Plzeň (12:00)