Střet dvou sousedů v tabulce. Pátá Plzeň hostí šestý Kert

Po týdnu se znovu v hale na Košutce představí domácí hokejbalisté Plzně, kteří se zde tentokrát střetnou s pražským Kertem. Mečouni naposledy v nedělním střetnutí přivezli tři body z Mostu, na něž by rádi navázali ve svém domovském stánku, a dostali se zpátky blíže k čelu tabulky.

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha, sobota 8. října od 16:00

V posledních dvou letech mohou mečouni na zápasy proti Kertu vzpomínat jen v dobrém. Z posledních čtyř utkání odcházeli vždy jako vítězové Plzeňané, kteří proto budou chtít rozhodně pokračovat v příznivé sérii ve vzájemných duelech. V loňském ročníku Pražany nejprve Západočeši vyplenili poměrem 1:0 a následně v domácím střetnutí je sekli vysoko 5:1.

V letošní sezoně se Kert po slibném startu do sezony v podobě dvou vítězství následně zasekl. Mužstvo z hlavního města poté utrpělo v pěti odehraných zápasech hned čtyři porážky a sesunulo se tabulkou dolů. Během proher sice pražský celek roznesl poměrem 10:1 nováčka z Rakovníka, ale jek je vidno, góly nejsou body.

Právě potupa nováčka pomohla k prvnímu místu v kanadském bodování celé soutěži kertskému Tomáši Wróbelovi, který má po sedmi zápasech na svém kontě pěkných 12 bodů za stejný počet branek a asistencí. Za pražským šutérem se následně se ziskem 8 kanadských bodů nachází Martin Kruček a Libor Topolánek.

Mečouni vstoupili do letošní sezony rozpačitějším dojmem, ale přesto postupně sbírají klíčové body do tabulky. Nový kouč Michal Edl musel hned od začátku sezony řešit rozrůstající se marodku, do hry se proto dostávají znovu zkušení matadoři, na které obvykle přicházel čas až v pozdějších fázích ročníku. V minulém víkendu proto vypomohli postupně Petr Zeman a Adam Vágner. Uvidíme, zda i v sobotu přijde zkušenost pomoci plzeňskému mládí.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 8. října
  • Muži: Plzeň – Kert Park Praha (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (13:00)
  • Starší žáci: Rakovník - Plzeň (11:00)


Neděle – 9. října
  • Mladší dorost: Plzeň – Třemošná (13:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (16:00)