Hodnocení víkendu: Muži získali čtyři body, v akci také mladší dorost a starší žáci

O prvním říjnovém víkendu měl na pilno hlavně mužský A-tým, který absolvoval extraligové dvoukolo. Zápas staršího dorostu v Blatné se nakonec nekonal, mladší dorostenci přivezli body ze Stříbra. Posledním, kdo se o víkendu představil, byli starší žáci. Ti podlehli silné Hostivaři.

A-tým

Plzeň měla v první třetině k dispozici hned několik přesilovek. Žádné vyloučení soupeře ale nebylo potrestáno. Hned v úvodním střídání ale kapitán Kejř poslal domácí do vedení, do konce třetiny bylo po chybě směrem dozadu srovnáno. Po celý zápas se hrálo ve slušném tempu, které vydrželo až do třetí třetiny. V ní si Plzeň zvedla sebevědomí ubráněným oslabením, aby se následně trefil Pokorný. Pražané se ale nevzdali a i s trochou štěstí vyrovnali při power-play. V samostatných stříleních musela rozhodovat až „náhlá smrt“, kde se opětovně ukázal hostující Winter.

Komentář trenéra Michala Edla: „Oba góly jsme zase darovali soupeři. Je to hra chyb a soupeř je dokázal potrestat. my nejsme bohužel kvalitní v zakončení, což nás stálo zápas. Nemůžu hráčům upřít snahu a bojovnost, ale to samo o sobě nestačí. V závěru tam byli nejlepší hráči, které jsme v tu chvíli měli. Bohužel jsme to nezvládli a nechali soupeře vyrovnat. V nájezdech jsme chtěli bod navíc, byli tam hráči, kterým jsem maximálně věřil. Jirka Návara nás podržel, bohužel hráč Kova to provedl v obou nájezdech excelentně."

Sobota 1. října: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 2:3ss (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Druhé víkendové utkání odehráli mečouni v mostecké hale. Tradičně fyzicky náročný zápas se spoustou vyloučených nabídl pouhé dvě branky. Poprvé se trefil Jiří Benedikt na začátku druhé třetiny, druhý gól přidal před koncem zápasu Michal Průcha. Západočeši se prezentovali zodpovědnou hrou s velikým nasazením, což nakonec přineslo tři body.

Komentář trenéra Michala Edla: „Zápas měl od začátku velmi solidní tempo. Chtěli jsme po hráčích, aby pokračovali v nátlakové hře, a to se povedlo. Některé okamžiky zápasu nebyly úplně ideální, ale tým si body vybojoval od první do poslední minuty. Rád bych poděkoval Adamovi Vágnerovi, který nás při početné marodce doplnil a ukázal to správné mečounské srdce!"

Neděle 2. října: HBC Kovodemont Most – HBC Plzeň 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Starší dorost vyjel v sobotu do Blatné. Utkání se ale nakonec neuskutečnilo. Důvodem bylo to, že rozhodčí se nemohli dostavit k utkání z důvodu dopravních komplikací.

Mladší dorost

Ve Stříbře sehrál zápas mladší dorost. Proti oslabené sestavě domácích se ale v úvodu trápil. Buldoci byli bojovnějším týmem a také šli do vedení. Poté se ale karta začala obracet. Mečouni zlepšili pohyb a tlak do branky a neslo to své ovoce. Dvěma slepenými brankami tak Plzeňané otočili vývoj utkání. A když stejný počet gólů nastříleli i v poslední třetině, bylo rozhodnuto.

Komentář trenéra Libora Hrubého: "Do zápasu jsme vstoupili laksně což soupeř brzy potrestal. Tým se nemohl dlouho dostat spátky do zápasu a vytvářeli jsme chyby., ktreré nás stáli spoustu sil. Až po otočení skore na 2:1 jsme se uklidnili a začali hrát. Přesto si myslím že náš výkon nebyl dobrý a hráči si to musí nechat projít hlavou."

Neděle 2. října: HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Starší žáci

Zápasy v mládežnických kategoriích proti pražské Hostivaři měli vždy vysokou kvalitu. Nejinak tomu bylo i v sobotu v kategorii starších žáků. Hosté měli více ze hry, přesto se dostali do vedení mečouni po brance Blahníka. Plzeň nad vodou držel vynikající Šlechta. I na něj ale hostivařští útočníci našli recept. A to hned dvakrát v poslední třetině. Poslední gól padl až při závěrečné powerplay.

Komentář trenéra Václava Tůmy: „Hostivař dorazila v hojném počtu a dal se tak očekávat kvalitní zápas. To se potvrdilo. A i když soupeř měl převážnou část zápasu převahu, dostali jsme se do vedení ve druhé třetině my po gólu z trestného střílení. V naší hře dopředu nám citelně scházel zraněný Honza Miksan (zlomenina ruky ze zápasu v Dobřanech) a dostávali jsme se do soupeřova pásma převážně brejky. Pouhým deset střel na branku ale bylo příliš málo. Přesto jsme dlouho bojovali o vítězství a to zejména díky našemu brankáři. Kuba Šlechta podal vynikající výkon a dlouho trápil hostující střelce i v těch nejvyloženějších šancích. Bohužel nám v závěru zápasu rychle docházely síly a hosté dvakrát míček protlačili až do naší branky. Třetí gól pak přidali až v poslední vteřině utkání při naší hře bez brankáře. Přestože jsme nezískali tentokrát žádný bod, přáli bychom si více takovýchto těžkých a kvalitních zápasů, protože zkušenosti z nich jsou k nezaplacení a posunou nás v hokejbalovém vývoji zase o kousek dál. Bojovnost a nadšení, to nám nechybělo. S tím půjdeme i do dalšího zápasu.

Sobota 1. října: HBC Plzeň – HBC Hostivař 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 8. října
  • Muži: Plzeň – Kert Park Praha (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (13:00)
  • Starší žáci: Rakovník - Plzeň (11:00)


Neděle – 9. října
  • Mladší dorost: Plzeň – Třemošná (13:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (16:00)