Konečně jsem dal gól, říká s úlevou Marek Švarc

Plzeňští hráči bodovali i ve třetím utkání nového ročníku extraligy. Na hřišti nováčka soutěže v Rakovníku získali tři body po vysoké výhře 6:2. Na konečném skóre měl svůj podíl i útočník Marek Švarc, který prolomil střelecké trápení.

Povedlo se vám uspět na hřišti nováčka soutěže z Rakovníku. Jaký to byl zápas?
Ničím nás nepřekvapili, jeli jsme tam s cílem urvat tři body a udržet se na špičce tabulky. To se nám povedlo. Pro mě osobně to bylo dobré utkání, konečně jsem dal gól a trochu se uklidnil. Začátek sezóny mi tolik nevyšel, nebyl jsem v takové herní pohodě jako loni. Doufám, že jsem to zlomil a už to bude lepší.

Čemu to trápení přičíst?
Potřeboval jsem si dát gól a herně jsem se trápil. Nedal jsem kloudnou přihrávku, byl jsem z toho psychicky trochu na dně, ale snažil jsem se pracovat pořád stejně. Dobře se vracet, bránit a teď už to vyšlo i gólově. V hlavě už jsem si to taky srovnal.

Začátek sezóny se bodově vydařil, herně však první dva zápasy nebyly ono. Kde hledat příčinu?
Zvykáme si na nového trenéra a někteří hráči jsou také v týmu noví. Tahle sezóna bude trochu jiná, první dva zápasy jsme si museli sednout, teď věřím, že už to bude jen a jen lepší.

V následujících dvou týdnech na vás čekají tři duely, kolik bodů z těchto tří duelů by bylo úspěchem?
Když se budeme držet naší hry, tak věřím, že z těch následujících tří zápasů během 14 dnů můžeme uhrát maximální počet bodů. Fyzicky jsme na tom dobře, pilujeme to neustále.

V sobotu čeká mečouny domácí šlágr s Pardubicemi. Co od zápasu očekáváte?
Když se budeme držet naší hry, tak máme šanci uspět. Pardubicím se na našem hřišti moc nedaří, bude to náročný zápas, ale věřím, že jsme schopni to zvládnout vítězně.