Hodnocení víkendu: A-tým veze bod z Kladna, jasné výhry dorostenců

Druhý zářijový víkend nabídl trojici zápasů. Kromě mužů do hry vstoupily také dorosty. Všechna tři družstva se představila venku. A všechna bodovala. Mládežníci přivezli plný počet bodů, Áčko padlo na Kladně po samostatných stříleních. FOTO: Tomáš Kostečka.

A-tým

Muži se v sobotu představili na Kladně. Duel dvou celků s medailovými ambicemi poznamenalo horké a suché počasí. V kombinaci s tím, že se oba týmy velice dobře znají, se hrál velice opatrný hokejbal. Kladno poslal na konci první třetiny do vedení Pražák ve dvounásobné přesilovce. Další pokusy domácích ale lapil pozorný Kráčina i s pomocí dobře postavených tyčí. Plzni se podařilo srovnat hubený náskok soupeře při závěrečné hře bez brankáře. Ukázkově sehranou buly přetavil v gól Martin Krch. A tak se šlo opět do samostatných střílení, jako tomu bylo v předchozích dvou sezónách při vzájemném zápase na kladenském asfaltu. V nich nakonec bonusový bod urvali hokejbalisté Alpiqu.

Komentář trenéra Michala Edla: „První třetina byla na můj vkus moc dlouho rozkoukávací. Myslím, že jsme byli rádi, že soupeř neproměnil své brankové příležitosti. Od druhé třetiny jsme se postupně zlepšovali a od půlky třetí třetiny už to byl výkon, na kterém chceme stavět. Vyrovnávací branka byla pro hráče odměnou za jejich chuť a víru ve vyrovnání.

Sobota 10. září: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 2:1ss (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Nejstarší mládežnický tým začal soutěžní sezónu v jihočeské Zlivi. Tým při neúčasti trenérů Semery a Lendla vedl předseda klubu Josef Kadaně, který měl k dispozici dvanáct hráčů. Mečouni si od začátku vytvářeli brankové příležitosti. Zliv téměř neútočila, zato houževnatě bránila. Hosty trápila neúčelná koncovka, nebýt neproměněných příležitostí, počet vstřelených branek by se jistě zastavil na vyšším čísle, než na pěti.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: „Pro mne to byl poněkud obtížnější zápas, protože jsem zaskakoval za kolegy. Navíc díky vážné nehodě a uzavřené silnici jsme přijali do Zlivi dost pozdě.
První třetina byla pro náš tým trochu trápení, protože se nám přes jednoznačnou převahu nepodařilo dlouhou dobu vstřelit potřebný gól. Ani po úvodní brance se produktivita příliš nezlepšila.
Zato v poslední části jsme v závěru střelecky excelovali. Chválím tým za to, že se průběžně zlepšoval v plnění zadání stylu hry a řady činností. Kluci navíc hráli disciplinovaně a téměř bez vyloučení.“

Sobota 10. září: HBC Zliv – HBC Plzeň 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

V neděli odstartoval do nového ročníku také druhý dorostenecký tým. Svěřenci trenérů Kováříka a Hrubého vyrazili do Mladé Boleslavi. Po výsledkově vyrovnané první třetině zaveleli mladí mečouni k útoku a získávali výraznější náskok. Nakonec si ze středních Čech vezou vítězství 2:9. Hattrick zaznamenal David Štípek.

Komentář trenéra Martina Kováříka: „Zápas v Boleslavi se hrál ve velkém horku , které mělo určitě vliv na úroveň zápasu. V první třetině jsme opět doplatili na střeleckou nemohoucnost, vstřelili jsme pouze jednu branku a soupeř s přečíslení vyrovnal. Na začátku druhé třetiny jsme se střelecky probudili a o vývoji a výsledku zápasu rozhodli během pár minut. Hrál se celkem běhavý a bojovný hokejbal, ovšem zcela v duchu fair-play. Domácí za našimi hráči zaostávali technicky, doháněli to ovšem bojovností, takže to pro nás nebyl vůbec jednoduchý zápas. Našlo se v něm něco dobrého , něco špatného. Na tom dobrém musíme stavět a to špatné se pokusit odstranit.

Neděle 11. září: HBC Tygři Mladá Boleslav – HBC Plzeň 2:9 (1:1, 0:4, 1:4)



Program příštího víkendu:

Sobota – 17. září
  • Muži: Rakovník - Plzeň (14:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Chomutov (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Nové Strašecí (11:00)
  • Mladší žáci: Stříbro – Plzeň (11:00)


Neděle – 18. září
  • Starší žáci: Plzeň - České Budějovice (13:00)