Repríza loňského semifinále. Mečouni jedou bojovat na Kladno

Šlágrem druhého kola CCM extraligy bude beze sporu souboj dvou medailistů z loňského ročníku. Plzeňané mají první možnost oplatit kladenskému Alpiqu semifinálové vyřazení. Vždy kvalitní souboj mezi těmito soupeři proběhne tentokrát ve středních Čechách. Soutěže začínají také dorostenci.

HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň, sobota 10. září od 11:00

Květen 2016. Hokejbalová veřejnost sleduje skvělou semifinálovou sérii. Plzeň, vítěz základní části, vyrukovala na soupeře se zvučnou brankářskou dvojicí Kráčina, Šulan a mixem zkušeností a dravého mládí. Kladno, obhájce titulu, plné současných členů reprezentace pomýšlí na zlatý hattrick. Krásná série nakonec dospěla do pátého rozhodujícího utkání. V plzeňské hale ovšem slavil soupeř z Kladna, který po vítězství 5:1 postoupil do extraligového finále, kde se postavil Pardubicím.

Mečouni nedokázali navázat na dvě výhry ze vzájemných zápasů v základní části. Na podzim v Kladně zvítězili 3:2 po samostatných stříleních, když v dlouhém rozstřelu Plzni zajistil vítězství Michal Edl, dnes trenér Západočechů. Druhý vzájemný zápas v plzeňské hokejbalové hale otevřel jarní část. Plzeňané dokázali otočit vývoj utkání v poslední pětiminutovce a v čase 43:48 vstřelil vítěznou branku Michal Slanec.

To byl ročník 2015/16. Zítra se proti sobě medailoví favorité postaví poprvé v nové sezóně. Na straně Plzně se přes léto obměnila obrana. Z ní zmizela jména jako Vágner, Zeman, Slanec nebo Edl. Zdravotní problémy stále nedovolí nastoupit Jiřímu Benediktovi s Jakubem Kolaříkem. Kladno se v úvodním kole muselo obejít bez zkušené trojice Příhoda, Hnízdil, Štěpáník. Ovšem naskočila nová posila. Dominik Barnošák, nejlepší střelec loňského ročníku, vyměnil třinecký dres za bílomodrý trikot Alpiqu a v kádru Středočechů chce zabojovat o nominaci na blížící se světový šampionát v Pardubicích.

Minulý týden oba celky vstoupily do soutěže ziskem tří bodů. Zatímco Plzeňané porazili Sudoměřice 3:1, Kladno hostilo blízký Rakovník. Extraligový nováček odjel s porážkou 4:0. Ani jedno vítězství se ovšem nerodilo lehce. „Překvapili nás trochu. Na to, že jsou nováček, hráli hodně dobře,“přiznal obránce Jakub Haisman. Majitel bronzové medaile z juniorského šampionátu v kategorii U20, ve které vedl tým jako kapitán plzeňský odchovanec Lukáš Hanuš.

K utkání se Sudoměřicemi se ze strany Plzně vyjádřil Ondřej Malý. „Výsledkově dobré, ale herně to nebylo optimální a měli jsme ve hře hodně nedostatků. Hlavně ve hře dozadu jsme hořeli a jen díky Kráčimu jsme mohli bojovat o vítězství. Směrem dopředu se nám povedlo dát nějaké góly a vyhráli jsme, ale máme určitě na čem pracovat.“ Malý vstřelil první branku týmu v nové sezóně. Prosadí se také na Kladně? Odpověď se dozvíme zítra. Začíná se v 11 hodin.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 10. září
  • Muži: Kladno - Plzeň (11:00)
  • Starší dorost: Zliv – Plzeň (13:00)


Neděle – 11. září
  • Mladší dorost: Ml. Boleslav - Plzeň (13:00)