Vzadu jsme hořeli, můžeme děkovat jen brankáři, přiznává Ondřej Malý

Vítězný vstup do nového ročníku si mohou hráči A-týmu škrtnout jako splněný. Cesta k naplnění tohoto cíle však nebyla jednoduchá a Plzni se utkání příliš nepovedlo. Důvodem byla nepříliš dobrá defenzivní činnost, na které musí hráči rychle zapracovat.

Vítězstvím 3:1 zahájili mečouni novou sezónou, herní projev však nebyl ideální. „Výsledkově dobré, ale herně to nebylo optimální a měli jsme ve hře hodně nedostatků. Hlavně ve hře dozadu jsme hořeli a jen díky Kráčimu jsme mohli bojovat o vítězství. Směrem dopředu se nám povedlo dát nějaké góly a vyhráli jsme, ale máme určitě na čem pracovat do dalších zápasů,“ říká útočník Ondřej Malý.

Sudoměřice měly řadu šancí, které jim plzeňská obrana povolila, vzadu však stál připravený Kráčina. „Vzadu jsme předvedli i nezkušenost, protože nám z obrany odešli klíčoví hráči, Michalové Edl a Slanec, nebo Petr Zeman. Sešlo se toho hodně, ani útočnici příliš nepomohli,“ zamýšlí se autor první branky v utkání.

Očekávání Plzně před utkáním se naplnila a Sudoměřice byly velmi náročným sokem. „Čekali jsme urputný souboj o každý metr, fyzicky náročný zápas, což se potvrdilo. Nebyly to snadné souboje, nedali nám žádný prostor, takže potvrdili naše očekávání, ale ukázali, že ne nadarmo hráli čtvrtfinále až do rozhodujícího zápasu a bojovali o semifinále,“ přiznává Ondřej Malý.

Na zlepšení defenzivní činnosti musí Plzeňští zapracovat rychle. Už v sobotu se utkají s vicemistrem z Kladna. „Kladno je úplně jiný kalibr než Sudoměřice, navíc na jejich hřišti. Oproti nám by se dalo říct, že posílili, kdežto u nás je to spíše oslabení. Bude to úplně něco jiného a defenziva bude prověřena daleko více než nyní,“ uvádí plzeňský útočník.