Hodnocení víkendu: Muži přehráli Sudoměřice, mladší dorost veze stříbro z předsezónního turnaje

O prvním zářijovém víkendu se představily pouze celky A-týmu a mladšího dorostu. Zatímco muži vítězně odstartovali soutěžní kolotoč, mladší dorost se zúčastnil kvalitně obsazeného turnaje v Praze. V konkurenci dalších pěti týmů získali druhé místo.

A-tým

Stejně jako loni, také letos začala pro Plzeň CCM extraliga soubojem s houževnatými Sudoměřice. Moravané hráli především ze zabezpečené obrany a sázeli na rychlé brejky. Plzeň měla územní převahu, ovšem mnoho branek se diváci nedočkali. Za stavu 2:0 vývoj utkání zdramatizovala branka hostů hned v úvodní minutě třetí třetiny. Mečouni ovšem situaci zvládli a i díky ubráněnému oslabení na konci zápasu slavili výhru 3:1. O branky se postarali Malý, Krch a Průcha.

Hodnocení trenéra Michala Edla: „Chtěl jsem, abychom vstoupili do sezóny vítezně a to se podařilo. První třetina byla vcelku upracovaná a rozpačitá. Ve druhé jsme se zlepšili a odskočili na rozdíl dvou branek. Postupem času jsme začali hrát nesmyslně nedisciplinovaně, ale soupeř nás naštěstí nepotrestal.

Sobota 3. září: HBC Plzeň – SK Sudoměřice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Před startem soutěže vyrazil tým mladšího dorostu do Prahy. Na hřišti Kert Parku se zúčastnil turnaje Pohár starosty Prahy 13. Svěřenci trenérů Kováříka a Hrubého nestačili pouze na Hostivař, vítěze turnaje. Za sebou nechali domácí Kert Park, Kladno, Stříbro a pardubický Svítkov. Nejproduktivnějším mečounem byl Tomáš Chramosta (3+3).

ZÁPASY:

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 0:0
HBC Plzeň – Kert Park Praha 2:0
HBC Plzeň – Svítkov Stars Pardubice 6:0
HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 3:1
HBC Plzeň – HBC Hostivař 1:3



Program příštího víkendu:

Sobota – 10. září
  • Muži: Kladno - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Zliv – Plzeň (13:00)



Neděle – 11. září
  • Mladší dorost: Ml. Boleslav - Plzeň (13:00)