Nový ročník CCM extraligy odstartuje již v sobotu, A-tým hostí Sudoměřice

Po letní přestávce se opět rozbíhá kolotoč nejvyšší hokejbalové soutěže u nás. Mužská CCM extraliga startuje již tento víkend. Mečouni, stejně jako v minulém roce, přivítají Sudoměřice. Lehce obměněný kádr poprvé povede trenér Michal Edl spolu s asistenty Beránkem a Polívkou. Dočkají se úvodního vítězství?

V kabině A-týmu došlo přes léto k několika změnám. Kapitán loňských bronzových medailistů Michal Edl se přesunul na pozici hlavního trenéra. Za asistenty si vybral Luďka Polívku a Jana Beránka, taktéž bývalé hokejbalisty. Směr Švýcarsko nabral reprezentační obránce Michal Slanec. Obranné linie opustili také Petr Zeman a Adam Vágner. Jádro týmu ovšem zůstalo pospolu.

Co se týče absencí, musí se Plzeňané pro úvodní zápas obejít bez Jakuba Kolaříka a Jiřího Benedikta. Oba budou mimo kvůli zdranění či rekonvalescenci. Právě Benedikt se stal hrdinou prvního loňského vzájemného zápasu. Domácí zápas se Sudoměřice také zahajoval pouť CCM extraligou. Mečouni od deváté minuty prohrávali, utkání se jim ovšem podařilo dovést do vítězného konce a zvítězili 6:2. Jiřímu Benediktovi se povedlo vsítit hned tři branky.

K dispozici budou mít mečouni druhého z bratří Benediktů. Mladší Ondřej se v srpnu spolu s Petrem Kráčinou zúčastnil dvou reprezentačních akcí a patří do širšího kádru národního týmu pro MS 2017 v Pardubicích. Reprezentační premiéru má za sebou také Daniel Pejchar.

Přesuňme se k soupeři. Sudoměřice vstupují do své třetí sezóny po návratu mezi elitní hokejbalovou společnost. Družstvo vede stále ještě hrající trenér Zdeněk Jurásek, jinak stále aktivní druholigový hokejista. Hokejbalisté z jihovýchodu Moravy vždy uměli skvěle bránit, navíc za sebou mají stále se zlepšujícího brankáře Davida Ternu. Jako kapitán vede mužstvo Jan Kaluža, taktéž adept na reprezentační dres. Kromě něj dostávají prostor i mladší reprezentanti. Kyjovští odchovanci Matěj Fraňo a Aleš Kmenta loni dostávali čím dál více prostoru a dali o sobě vědět. Oba si připsali první kanadské body a také díky výkonům v extralize se probojovali na juniorské MS v anglickém Sheffieldu.

V loňské sezóně se Sudoměřice probojovali až do play-off. Kde skončili na holích Mostu v pětizápasové sérii. A stejný cíl mají i letos. Pomoci jim k tomu mají také slovenské posily. Na bratry Hujsovy si hokejbalová veřejnost už zvykla. Před letoškem přivedl tým z Valašska také Michala Patinku. Trojnásobný vicemistr Slovenska se Skalicou se v Plzni představil při Pilsen Challenge 2015. Druhou novou tváří je extřinecký Tomáš Konderla, bývalý reprezentant a jeden z tahounů Slezanů v minulé sezóně.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 3. září
  • Muži: Plzeň - Sudoměřice (14:00)