Ondřej Kejř: Rolí kapitána se pro mě nic nezmění

Už v sobotu vstoupí mečouni do nového extraligového ročníku. Změn se přes léto mnoho neudálo, několik však přece. Po přesunu Michala Edla na pozici trenéra osiřela pozice kapitána, kterou nově bude zastávat útočník Ondřej Kejř.

Ondro, jak se těšíte na novou sezónu?
Těším se strašně moc. Kvalitně jsme si zatrénovali, já jsem momentálně zdravý. Věřím, že budeme hrát mezi nejlepšími čtyřmi a vybojujeme si účast v play-off, abychom začínali doma. To je momentálně náš cíl.

Tým se v loňské sezóně opět posunul výše, kam může dojít nyní?
Určitě jsme zaznamenali nějaký vzestup týmu, teď uvidíme, jak budeme pokračovat. V létě se změnil trenér, ale věřím, že budeme pokračovat v podobných výkonech jako doposud.

Co pro vás znamená role kapitána?
Já v tom nějakou zásadní změnu nevidím. Byla mi svěřena role kapitána, kterou jsem přijal, ale nic speciálního se pro mě nemění.

Jak se tým změnil podle vašeho názoru s příchodem nového kouče?
Herní styl bude hodně podobný jako v minulých letech, aktivní napadání, hodně atletický hokejbal, ale velká změna s novým trenérem nepřišla. Jen je mladší. (úsměv)

Nadcházející ročník bude na svém konci mít i vrchol v podobě MS v Česku. Je tohle také motivace?
Hraju hokejbal i kvůli tomu, abych si zahrál za národní tým. Je to motivace, ale prioritní je odehrát sezónu dobře v klubu, pak můžu třeba přemýšlet dál.

Do sezony vstoupíte v sobotu duelem se Sudoměřicemi. Co od zápasu očekáváte?
Upřímně si myslím, že to bude spíše defenzivní hokejbal, kdy my budeme muset být iniciativní. Letos to bude hodně podobný zápas jako v poslední sezóně.