Hokejbal a klub HBC Plzeň má své místo v olympijském parku

V rámci olympijských her v brazilském městě Rio de Janeiro vznikly čtyři olympijské parky. Na Lipně, v Pardubicích, Ostravě a v Plzni. K naší velké radosti se v plzeňském parku za Plazou představí také hokejbal. Hráči staršího dorostu včera instalovali hřiště o rozměrech 24x12 metrů s mantinely na dobře viditelném místě.

Po loňské účasti hokejbalu na letní olympiádě dětí a mládeže, taktéž uskutečněné v krajském městě Plzeňského kraje, jde o druhý kontakt hokejbalu a olympijských kruhů. Velký krok udělal hokejbalový svaz na konci června, když vyjednal spolupráci s ČOV (Český olympijský výbor).

Ve čtvrtek odpoledne sestavili hráči staršího dorostu se svými trenéry a předsedou klubu mobilní hřiště s mantinely a plastovým povrchem Sport Court, který je taktéž položen v hokejbalové hale. Hřiště s rozměry 24x12 metrů se nachází blízko skateparku po pravé straně v parku za OC Plaza v centru města. Veřejnosti se otvírá po slavnostním otevření v pátek 5. srpna. Přístupné bude po celou dobu fungování olympijského parku.

Kromě Plzně naleznete hokejbal také v Pardubicích a v hlavním olympijském parku na Lipně, který čítá 47 sportovišť olympijských i neolympijských sportů.