Pilsen Cup 2016 - West Coast projel Pilsen Cupem bez ztráty kytičky

Závěrečný den třetího ročníku Pilsen Cupu rozhodl, že jeho vítězem se pro rok 2016 stanou hokejbalisté týmu West Coast Express. Kanadské mužstvo od pátku do neděle nepoznalo přemožitele a svoji dominanci potvrdilo i ve finále, kde po dramatickém závěru zdolalo i domácí HBC Plzeň. Třetí místo v turnaji získaly slovenské Gajary.

1. EV Weiden – CZE U14 – 0:5

Utkání bylo od začátku v jasné režii reprezentačního výběru, který od prvních minut mačkal svého soupeře. Weiden se přesto několikrát dokázal dostat dopředu, ovšem ani devět střel na další gólový zásah v turnaji nestačilo. Výběr U14 postupně přidával branky na své konto a nakonec slavil vysoké vítězství.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

West Coast Express - TJ Blatna Datels - 4:0

Ani druhý nedělní duel nenabídl žádné drama. Suverénní West Coast Express nasázel nakonec Blatné čtyři branky a v poklidu směřoval za svým cílem, kterým byla účast ve finále. Kanaďané měli hru zcela po kontrolou a v obraně byli stoprocentní, když na gólmana Jonsena pustili jen tři střely.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

L2hockey Gajary Flames - 1. EV Weiden 8:0

Debaklem skončilo i druhé nedělní vystoupení německého Weidenu. Gajary na svého soupeře vlétlo a během první poloviny mu nasázelo šest branek, čímž rázně ukázalo, kdo má navrch. V utkání se blýskl především slovenský útočník Pavelka, který nasázel čtyři góly a přidal jednu asistenci. Tyto gólové hody nakonec pomohly mladému forwardovi k ceně pro nejproduktivnějšího hráče turnaje.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

CZE U14 – HBC Plzen - 0:4

I čtvrtý zápas závěrečného turnajového dne se nesl v dominanci jednoho z mužstev. Plzeňané reprezentaci zcela přestříleli a navíc proměňovali své šance. Tímto pohodlným vítězstvím si Západočeši zajistili účast ve finále, kde na ně čekal dosud neporažený tým Pilsen Cupu. Výběr do čtrnácti let si naopak zahrál o třetí místo.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

O 5. místo: TJ Blatna Datels - 1. EV Weiden 3:2

Teprve až boje o konečné umístění nabídly vyrovnané bitvy. Jako první v duelu překvapivě udeřil Weiden, který poslal do vedení z ojedinělé příležitosti Luca Schultes. Blatná ovšem nezazmatkovala a ukázala, že první měření sil na turnaji vyšlo s přehledem v její prospěch. Datlové třemi brankami otočili průběh utkání, ale závěr byl přesto ještě dramatický. Luca Schultes se znovu prosadil a dal svému týmu šanci bojovat o vyrovnání. Blatná si nicméně závěr pohlídala a obsadila konečné páté místo, Weiden na celém turnaji nezískal ani bod a nakonec skončil jako poslední.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

O 3. místo: L2hockey Gajary Flames - CZE U14 - 3:2

Gajary do bojů o bronzovou placku doslova vlétlo, když během úvodních pěti minut hned dvakrát překonalo reprezentačního brankáře Günthera. Reprezentace zbraně ale nesložila a ještě do přestávky snížila na rozdíl jedné trefy zásluhou Kovaříka, který se prosadil střelou mezi betony. Kam zamířit věděl ve druhé části i Matěj Kábrt, jenž rovněž využil mezery mezi betony velkého brankáře Cigánika a proměnil samostatný únik. Dramatický závěr, při němž se obě mužstva hnala za vítězstvím, nakonec měl více štěstí slovenský tým, jemuž vystřelil třetí místo z předbrankového prostoru Marco Tomkovič.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

Finále: West Coast Express - HBC Plzen - 3:1

Závěrečný duel celého turnaje, který měl rozhodnout o konečném vítězi, se více méně odehrál pod taktovkou stoprocentního Expressu. Kanadský tým od začátku držel hru v blízkosti Kojzarovi branky a dával jemu i plzeňské obraně pořádně zabrat. Tlak West Coastu vyústil v deváté minutě v první branku, kdy se po pěkné akci prosadil Trevor O´Reilly.

Mečouni se dostávali dopředu jen sporadicky, přesto dokázali hned ze třetí své střely na branku udeřit. Jan Miksan stál před brankou na správném místě, odkud dorazil do sítě Gallovu střelu. Odpověď Kanaďanů byla ale blesková. Po necelé minutě se po vhazování v útočném pásmu z dorážky prosadil Zachary Whittaker.

Zbytek zápasu se odehrál pod taktovkou West Coastu, který kontroloval své těsné vedení. Mečounům se naskytla na konci zápasu příležitost v podobě přesilovky. V power play měli Plzeňané dva závary před kanadskou klecí, ale byl to naopak Johnson, který trefil prázdnou plzeňskou branku. Vítězem turnaje se stali proto zaslouženě hráči West Coastu Express, který za celé tři dny nepoznali přemožitele. Pořádající Plzeň skončila druhá.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

Konečné pořadí:

1. West Coast Express
2. HBC Plzen
3. L2hockey Gajary Flames
4. CZE U14
5. TJ Blatná Datels
6. EV Weiden

Individuální ocenění:

Nejlepší hráči:
West Coast Express - Trevor OReilly
HBC Plzen - Roman Poláček
L2hockey Gajary Flames - Marco Tomkovič
CZE U14 - David Tušl
TJ Blatná Datels - David Braun
1. EV Weiden - Luca Schultes

Nejproduktivnější hráč: Adam Pavelka (GAJ)
Nejužitečnější hráč: Zackery Whittaker (WCE)

All-stars team:
Brankář - Samuel Cigánik (GAJ)
Obránci - Tyler Slavin (WCE), Dominik Tichý (CZE)
Útočníci - David Braun (BLA), Marek Reiser (PLZ), Cole Moffat (WCE)