Pilsen Cup 2016 – sobota: Suverenita West Coast Express pokračuje, k finále mají blízko domácí

V rámci sobotního programu Pilsen Cup se do turnaje zapojili i zbývající družstva a hokejbalové souboje v hale na Koštuce nabídly zajímavou podívanou s velkým množstvím branek. Jen hráči West Coast Express jich ve třech zápasech dali 24. Kanaďané mají na dosah účast ve finále, k tomu zatím mají blízko i domácí Plzeňané.

ČR U14 – West Coast Express – 0:10

V úvodním utkání sobotního programu na sebe narazily český národní tým do 14 let a kanadský celek West Coast Express, který hned od začátku začal ukazovat, kdo bude v zápase hrát hlavní roli. Kanadští mladíci se ujali vedení už ve čtvrté minutě. Mladí Kanaďané byli na tom herně velice dobře a postupem času si vytvářely velké množství šancí a tři z nich ještě v prvním poločase proměnili. Navíc jim sudí pro různé prohřešky kolem brankoviště ještě další tři trefy neuznal. Druhý poločas prvního sobotního zápasu byl opět ve znamení jednoho týmu, kterým byl kanadský West Coast Express. Mladí Kanaďané školili český reprezentační výběr a do jeho branky postupně nasázeli dalších šest branek. Reprezentační čtrnáctka si tak v prvním zápase na turnaji připsali nelichotivý primát, když od kanadského týmu schytala desetigólový debakl.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

L2hockey Gajary Flames – HBC Plzeň 0:1

Po prohře s kanadským celkem si chtěli napravit svoji reputaci hráči domácího HBC, kteří ve svém úvodním sobotním vystoupení vyzvali slovenského soupeře z Gajar. Domácí Plzeň do utkání vstoupila dobře a už v páté minutě se po trefě Boušího ujala vedení. Hubený jednobrankový náskok nakonec plzeňští hráči dokázali udržet až do konce. Gajary předvedli velmi dobrý výkon, ale i v největších šancích trefovali plzeňského brankáře.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

TJ Blatná Datels – 1. EV Weiden 4:1

Do turnaje vstoupil v sobotu také tým z německého Weidenu, který ve svém prvním zápase narazil na tým Blatné. Datlové vstoupili do zápasu proti zahraničnímu soupeři velmi dobře a během úvodního poločasu si dokázali vytvořit tříbrankový náskok a mohlo být klidně ještě lépe, ale další šance Blatné skončily nevyužity. Blatné se povedlo přidat další branku na začátku druhé půle, kdy Jihočeši zvýšili už na 4:0 a David Braun si připsal hattrick. Weidenu se nakonec povedlo pouze korigovat stav na konečných 4:1.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

West Coast Express – L2hockey Gajary Flames 4:1

Velmi důležitým zápasem pro další vývoj turnaje byl souboj kanadského West Coast Express a slovenského družstva z Gajar. Vyrovnané utkání přineslo od svého úvodu zajímavé souboje i šance na obou stranách. Do vedení se nakonec dostal výběr Flames, jenže odpověď kanadského výběru byla velmi rychlá a do kabin se šlo o poločase za vyrovnaného stavu. Hrdinou druhé půle i celého utkání se stal Trevor O’Reilly, který dvěma góly zkompletoval hattrick, ale hlavně strhl vedení na stranu kanadského týmu, který se ještě v závěru jednou prosadil při přesilové hře.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

TJ Blatná Datels – Česko U14 2:7

Český tým vstoupil do utkání s Blatnou parádně a po půlminutě se ujal vedení. Hned následně se povedlo českému národnímu týmu přidat i další branku. Na tu Blatná dokázala reagovat zásluhou svého nejlepšího střelce Davida Brauna. Blatná si mnoho šancí směrem dopředu nevytvořil, naopak český výběr na hřišti dominoval a povedlo se mu přidat další dvě trefy. Stejně jako v prvním, tak i ve druhém poločase se výběru ČR do 14 let povedlo dát rychlý gól, tentokráte už po pouhých šesti vteřinách od úvodního buly. Blatná se mohla v zakončení spolehnout na Davida Brauna, který opět potvrdil, že má dobrou střeleckou mušku a snížil. Konec zápasu ale patřil výběru kouče Komárka, který přidal další dvě branky a oslavil výhru 7:2.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

HBC Plzeň – 1. EV Weiden 6:2

Plzeň po hubené, ale nesmírně důležité výhře nad Gajary nastoupila proti německému výběru z Weidenu a od začátku to byl právě plzeňský výběr, kdo určoval tempo utkání. Během úvodní části si Plzeň dokázala vypracovat velmi pohodlný náskok tří branek, o který domácí sice připravilo snížení Weidenu v závěru prvního poločasu, ve druhé části to však byli znovu domácí, kdo hrál první housle. Západočeši dokázali utkání s přehledem dovést k výhře, když ve druhé půli opět domácí dali tři branky.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

L2hockey Gajary Flames – Česko U14 7:1

Gajary po těsné prohře s Plzní a porážce od kanadského celku nastoupili proti českému výběru do čtrnácti let a výrazně si spravili chuť. Slovenský výběr, který měl o polovinu hráčů méně, než reprezentační výběr do 14 let dokázal na hřišti velkou dominanci, do 12. minuty to však bylo vyrovnané střetnutí. V této minutě však Gajary dokázaly dát dvě rychlé branky rázem dostaly utkání pod svojí kontrolu. Ve druhé části to bylo parádní představení slovenského družstva, které dokázalo nasázet českému výběru hned pět branek, kdežto reprezentační výběr se zmohl pouze na jedinou branku.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

1. EV Weiden – West Coast Express 0:10

Kanadští hokejbalisté z West Coast Express si v sobotu počínali dominantně proti výběru ČR do 14 let a zvládli i důležitý duel s Gajary. Na závěr sobotního programu si pak připsali další vysokou výhru, když naplnili roli favorita a porazili německý celek z Weidenu, kterému nasázeli hned deset branek. O všem rozhodla už úvodní půle, kdy West Coast dokázal brankáře Weidenu překonat hned šestkrát. Ve druhém poločase dal zámořský výběr ještě čtyři trefy a svůj gólostroj zakončil na čísle deset stejně jako v ranním utkání s reprezentační čtrnáctkou.

Podrobnosti o utkání

Online přenos

HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 3:1

V posledním sobotním utkání se domácí HBC Plzeň postavila proti celku z Blatné a vstup do zápasu byl od mladíků s mečounem na prsou skvělý! Už po minutě se domácí tým ujal vedení, když se prosadil Reiser. Další zásah na sebe nenechal dlouho čekat a v polovině čtvrté minuty přidal druhou branku velmi produktivní Tomáš Chramosta. Blatná o sobě dala také vědět, ovšem trefa Brauna přišla po ojedinělé možnosti. Domácí reakce přišla vzápětí a Bouší zvýšil na 3:1. Tento stav nakonec vydržel i přes celý zbytek utkání.

Podrobnosti o utkání

Online přenos