Jde do tuhého! Poslední pátý semifinálový duel rozhodne, kdo se prokouše do finále

Den D se nezadržitelně přiblížil. Hokejbalisté Plzně a Kladna sehráli mezi sebou čtyři zápasy, které si spravedlivě rozdělili. Nyní ale již přichází na řadu pátý rozhodující duel, v němž se již rozhodne o postupujícím. Mečouni budou mít výhodu domácího prostředí, kterého budou chtít určitě využít. Přijďte je proto podpořit v sobotu odpoledne od 16:00 v klíčovém zápasu sezony!

HBC Plzeň - HBC Alpiq Kladno
sobota 28. května od 16:00

Poté, co Kladenští urvali na západu Čech jeden zápas, musela Plzeň bezpodmínečně alespoň jednou uspět v soupeřově teritorium. První duel se ale mečounům vůbec nepovedl, když v Kladně padli vysoko 1:4. Před Západočechy proto čekal další den těžký úkol v podobě odvrácení vyřazení. Svěřenci trenéra Josefa Kadaněho potvrdili, že v sudých utkáních této série se jim daří a po divokém výsledku 5:4 si zajistili pátý rozhodující zápas.

V posledním utkání byly alfou a omegou přesilové hry, z nichž letošní vítěz základní části hned třikrát udeřil, čímž si nakonec vypracoval rozhodující náskok, jenž Alipq i přes enormní snahu v závěru zápasu nedokázal stáhnout.

První zápas: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 2:4.
Druhý zápas: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 3:1!
Třetí zápas: HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň 4:1.
Čtvrtý zápas: HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň 4:5!

Plzeňský lodivod Josef Kadaně nadále pokračoval v točení gólmanů, i když ve středu Čech zvolil opačnou variantu než v předchozích duelech. Šanci nejprve dostal zkušený Petr Šulan, jenž ovšem nezabránil porážce 1:4. V neděli šel do branky Petr Kráčina, který předvedl dobrý výkon a pomohl svému týmu ke klíčovému vítězství. Je proto otázkou, koho kouč Západočechů postaví do branky v rozhodujícím zápasu. Zda vsadí na zkušenost nebo na dravé mládí.

Otázku gólmanů řešil i Alpiq. Po zranění zad gólmanské jedničky - Jirotky naskočil do hry jeho náhradník Hájek, jenž ale rozhodně v žádném zápase výrazně nezklamal a potvrdil, že Kladno má i druhého kvalitního brankáře. Právě na gólmanech bude při posledním zápase ležet velká míra zodpovědnosti, jelikož každá chyba se může stát osudnou.

V produktivitě Plzeň v play off táhnou Daniel Pejchar (2 branky + 6 asistencí) a Martin Krch (1 + 7), kteří nasbírali shodně 8 bodů. Z jejich spolupráce těžil převážně Jakub Kolářík (5 + 0), který již pětkrát přesně mířil do černého a je aktuálně nejlepším plzeňským střelcem ve vyřazovacích bojích. Za ním se nachází zkušený Ondřej Kejř (3 + 2), který rovněž ve dvou utkáních těžil ze spolupráce prvních dvou jmenovaných.

Nejproduktivnějším hráčem Alpiqu je se sedmi získanými kanadskými body Tomáš Kudela (3 + 4). Za ním se v těsném závěsu nachází Daniel Hnízdil (2 + 4) a David Šrámek (4 + 1), který je prozatím nejúspěšnějším kladenským střelcem v play off.

Z dnešního utkání bude připraven online přenos. Naleznete jej na serveru onlajny.com.



Program víkendu:

Sobota – 28. května
  • Muži: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Mladší dorost: SEMIFINÁLOVÝ TURNAJ – Česká Lípa
  • Starší žáci: FINÁLOVÝ TURNAJ - Příbram

Neděle – 29. května
  • Mladší dorost: SEMIFINÁLOVÝ TURNAJ – Česká Lípa
  • Starší žáci: FINÁLOVÝ TURNAJ - Příbram