Martin Krch o rozhodujícím zápase: Nesmíme je pustit do hry, ale vnutit jim náš styl

Útočník s číslem 30 je jedním z těch, kdo se o víkendu zapsali do střelecké listiny. Autor jedenácti branek ze základní části čekal na gól od 20. března, ovšem v neděli se trefil v důležitou chvíli. Za stavu 3:3 využil jednu z početních výhod a pomohl navrácení série na Košutku, kde se série v sobotu rozhodne.

Pojďme k prvnímu zápasu na Kladně. Ten vám příliš nevyšel. Co zápas rozhodlo? Nehrálo roli například rozměrnější hřiště?
Osobně si nemyslím, že větší hřiště nemělo vliv. To nehrálo tak velkou roli, aby to natolik ovlivnilo náš výkon. Největším problémem byl náš špatný pohyb a prohrávání osobních soubojů.

Ve druhém zápase jste se rapidně zlepšili. Za nepříznivého stavu 2:0 jste se nevzdali a nakonec zvítězili 4:5. Kde se zápas lámal, čím jste soupeře přehráli?
Hodně důležitá byla naše první branka a následné rychlé vyrovnání z trestného střílení. Během minuty jsme se dostali zpátky do zápasu, který jsme dotáhli do vítězného konce, díky využívání přesilových her.

Ty sám jsi v nedělním zápase vstřelil čtvrtou branku. Můžeš nám popsat, jakým způsobem padla?
Áda Vágner v přesilovce vystřelil od modré čáry a míček se odrazil od mantinelu přímo ke mně a já se se štěstím trefil z dorážky. Víc bych v tom nehledal. Naštěstí jsem stál na správném místě.

Byla to tvá první branka v play-off po jedenácti trefách v základní části. Neomezovalo tě při hraní, že jsi poměrně dlouho (dva měsíce) čekal na gól? Bude se ti teď hrát uvolněněji?
Vůbec ne. Na tohle nějak nekoukám. Hlavně, že se vyhrává. Statistiky nejsou důležité, jdeme za týmovým úspěchem a je jedno, kdo zrovna střílí góly.

Od prvních zápasů s Třincem nastupuješ po boku Daniela Pejchara a vídali jsme s vámi Jakuba Kolaříka. Na dva zápasy jej nahradil ve vašem útoku Ondřej Kejř. Na vaši spolupráci jsme slyšeli spoustu chvály. Vyhovuje ti také toto spojení?
Rozhodně mi vyhovuje. Dan je výborný hráč, jak už bylo řečeno, „mozek lajny“. A Pan Kejř je výborný ve všem. Dokáže podržet míček a uklidnit hru.

Máme za sebou čtyři v zápasy v sérii. V čem je Kladno nejnebezpečnější?
Kladno hraje jednoduchý, ale účelný hokejbal. Mají hodně dobrý pohyb a mají v týmu spoustu reprezentantů. My je nesmíme pustit do hry, ale vnutit jim naopak náš styl, tak jako to bylo ve druhém domácím zápase.

Kde vidíš naopak vaši největší sílu? Jsou to právě zmíněné početní výhody, ve kterých jste pro sebe urvali poslední vzájemný zápas?
Přesilové hry hrají velkou roli v jakémkoliv zápase a v jakékoliv sérii. Ale nemyslím si, že jsou naší největší zbraní. Když budeme hrát naši hru a plnit to, co máme, nebudeme se muset spoléhat jen na přesilové hry.

Pojďme k rozhodujícímu pátému semifinále. Co od zápasu očekáváš? Hala bude jistě plná, na co bys diváky pozval?
Všichni doufáme, že bude plno. Naši diváci vytvořili výbornou atmosféru už na Kladně, za to jim patří obrovské poděkování. Doufáme, že stejná atmosféra bude i tady v Plzni. Série přináší hodně pohledný hokejbal a diváci se rozhodně mají, na co těšit!

V případě postupu by to pro tebe a spoustu tvých mladších spoluhráčů bylo první finále v mužské kategorii. V kabině A-týmu je ale také početná skupina pamětníků posledního titulu z roku 2005, pro které to může být poslední sezóna. Hrajete o co nejcennější medaili také pro ně?
Hrajeme všichni v jednom týmu, jeden za druhého. Všichni chceme uspět a nekoukáme, pro koho to bude. Jdeme do toho společně.