Semifinálové boje mezi Plzní a Kladnem se přesouvají do středu Čech

Napínavá série mezi loňským mistrem a letošním vítězem základní části jde do svého druhého dějství. Po dvou úvodních duelech v plzeňské hale je stav série nerozhodný 1:1. Mečouni tedy musí ve středu Čech alespoň jednou zvítězit, pokud chtějí živit šanci na celkový triumf.

HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň,
sobota 21. května a neděle 22. května od 11:00

První dva duely mezi oběma týmy potvrdily, že série bude velmi vyrovnaná a jednotlivé zápasy budou rozhodovat pouhé maličkosti. B sobotním duelu se nejprve radovali z prvního dílčího úspěchu hokejbalisté Kladna, kteří slavili vítězství 4:2. O den později ale již uspěli i mečouni, kteří se vyvarovali chyb a radovali se z triumfu 3:1.

První zápas: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 2:4!
Druhý zápas: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 3:1!

Alpiq se se startem vyřazovacích bojů přesunul z asfaltového hřiště na druhou plochu zimního stadionu, která leží v bezprostřední blízkosti hokejbalové arény. Zde je plastový povrch, další změnou jsou větší rozměry. Nový domov Kladenských zatím nepoznal hořkost porážky, když ve čtvrtfinálové sérii loňský mistr pokaždé přetlačil pražský Kert.

Před přesunem na kladenské hřiště je série zcela otevřená. Obě mužstva v prvních dvou utkáních ukázala postupně svoji sílu, ale zároveň mohla odkrýt i nějaké slabiny. Kladenským se hned v prvním duelu zranil brankář Jirotka, jehož trápila bolavá záda. Je tedy otázkou, zda se kladenská jednička dala do víkendu dohromady, nebo místo ve svatyni zaujme Hájek.

Na straně mečounů se naopak brankáři ve vyřazovacích bojích pravidelně točí. První začíná vždy mladý Petr Kráčina, do druhého duelu šel vždy zkušený Petr Šulan. Je tedy otázkou, zda Plzeňané zůstanou o prozatímního modelu, nebo zkusí soupeře překvapit jinou variantou.

Z obou utkání bude připraven online přenos. Naleznete jej na serveru onlajny.com.

Před přesunem na Kladno říkají…

Josef Kadaně (trenér HBC Plzeň): „Nechci říkat, že tam alespoň jednou vyhrajeme. Myslím si, že je v silách týmu porazit kohokoliv třikrát za sebou. Je ale nutné, aby všechny věci do sebe zapadly, což se například v prvním zápase v sobotu nestalo.“

Ondřej Kejř (útočník HBC Plzeň): „Očekávám bojovná a fyzicky náročná utkání. Přesně jak to má play off být. Na velkém hřišti bude hrát hlavní roli fyzička a vyspělost každého hráče.“

Program příštího víkendu:

Sobota – 21. května
  • Muži: Plzeň – Kladno (11:00)

Neděle – 22. května
  • Muži: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Stříbro (13:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kert Park(11:00)