Hodnocení víkendu: Áčko pojede do Kladna za stavu 1:1 na zápasy, dva rozdílné zápasy MD

Je za námi další víkend plný hokejbalu. A-tým v něm odstartoval semifinálovou sérii s Kladnem. A po prvních zápasech je stav série vyrovnaný. Dva zcela rozdílné zápasy zažil mladší dorost. Starší žáci doma prohráli s pražským Kertem. Mladší žáci naopak znovu vyhráli, ovšem tím nejtěsnějším rozdílem.

A-tým

Úvodní utkání od počátku nabídlo vyrovnanou bitvu. Podle očekávání. Hosty poslal do vedení Šrámek v sedmé minutě. Oba týmy hrály především z pevné defenzivy, která se ukazovala zvlášť v oslabeních. V každém z nich bylo hned několik obětavých bloků, a to na obou stranách. Kladenští museli po zdravotních lapáliích Jana Jirotky střídat brankáře. Od druhé třetiny hájil jejich branku Filip Hájek. Ten inkasoval v 21. minutě. Skákavý míček ve skrumáži dostal za brankovou čáru Jakub Kolařík. Plzni ovšem hrubě nevyšla další pasáž druhé třetiny. Dva slepené inkasované góly během tří minut daly Kladnu náskok 1:3. Ještě hůře bylo po brance Potekhin ze 33. minuty. Plzeňané se snažili s výsledkem ještě něco udělat. Ovšem Kladno dobře bránilo a Plzni se v sobotu nedařilo. Gól Ondřeje Benedikta 39 sekund před koncem již nic neřešil. Plzeňané podlehli Alpiqu v prvním semifinálovém utkání 2:4.

Sobota 14. května: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Ke změně brankářů sáhl před nedělním duelem také plzeňský trenér Kadaně. Kráčinu nahradil Šulan. První třetina zápasu nabídla mnoho osobních soubojů a hlavní roli hrály znovu defenzivy obou celků, které fungovaly velmi dobře. Více ze hry mělo spíše Kladno, ale do kabin se šlo za bezbrankové ho stavu. Nástup do druhé třetině ovšem vyšel lépe Plzni. Ta na soupeře vlétla a kladenští v úvodních minutách vytvořili nebývale velké množství zakázaných uvolnění. Domácí se zaslouženě dostali do vedení. Po obkroužení branky mohl slavit Pejchar. Stejný útok se radoval také o necelých šest minut déle. Balonek do branky dostal Ondřej Kejř. Kladno zkorigovalo stav utkání na začátku třetí třetiny, to ovšem bylo ze strany Středočechů vše. Jelikož nezužitkovali dvouminutovou výhodu dvou mužů v poli a sami naopak v závěru několikrát putovali na trestnou lavici. Plzeň se prosadila ještě jednou. Před téměř třemi sty diváky se trefil Marek Švarc, který uzavřel skóre na 3:1. Atraktivní a dramatické série se tak stěhuje za stavu 1:1 na zápasy.

Neděle 15. května: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Jednoznačný zápas, který nepotřebuje podrobných komentářů. Plzeň od začátku dominovala a Nové Strašecí, s deseti hráči do pole, si přijelo pro debakl. Po patnácti minutách vedli Plzeňané o devět gólů. Do hostující branky létal míček za míčkem a celkové skóre mělo podobu 30:2. Mečounům k třiceti brankách stačilo „pouze“ 46 střeleckých pokusů. Minimálně jeden bod si připsal každý hráč domácích. Nejvíce jich nastřádal Matěj Votípka (4+9).

Sobota 14. května: HBC Plzeň – HBC Nové Strašecí 30:2 (9:0, 10:1, 11:1)

Podrobnosti o utkání

O den později se očekával zcela rozdílný zápas. A potvrdilo se to ve všech aspektech. Plzeňané se představili na Kladně, které chtělo napravit minulé zaváhání ve Stříbře. Bojovalo se o každý centimetr hřiště a k vidění bylo mnoho důrazných soubojů, na úkor pohledných kombinací. Alpiq poslal do vedení Čermák. Tento stav ovšem nevydržel ani minutu. Početní výhodu zužitkoval plzeňský kapitán Tomáš Ulč a bylo vyrovnáno. Plzni skvěle vyšel nástup do druhé třetiny. K míčku se v další přesilovce dostal Lokajíček a hosté mohli slavit obrat v utkání. I nadále pokračoval dramatický souboj. Prim hráli především obrany v čele s oběma brankáři. Další góly ale nepadly a Západočeši tak mohli slavit další cenné vítězství.

Neděle 15. května: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Poté, co svěřenci trenéra Hrubého přehráli Hostivař na jejím hřišti, čekal Plzeňany další tým z Prahy. Tentokráte doma hostili Kert Park. Od úvodního vhazování se hrál kvalitní hokejbal a k vidění byla vyrovnaná bitva. Pražané se ujali vedení a stav 0:1 vydržel až do konce první třetiny. Mečouni měli střeleckou převahu, ale dlouho si nevěděli rady s vysokým brankářem Šachem. Ten poprvé kapituloval ve 22. minutě po střele Boušího. O pár okamžiků si ovšem hosté vzali vedení zpět. Tento stav ovšem netrval příliš dlouho, jelikož ve stejné minutě znovu srovnal Chramosta. Jenže Kert Park potrestal chybu v plzeňské defenzivě během poslední třetiny a stav tak byl 2:3. V nervózním závěru hosté ustáli svá oslabení a závěr si pohlídali. Mečouni tak v posledním zápase dlouhodobé části vyšli na prázdno. Přesto si udrželi první příčku.

Neděle 15. května: HBC Plzeň – HBC Kert Park 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Plzeňané sehráli v Rakovníku nejvyrovnanější duel v celé sezóně. Od počátku se hrál kvalitní hokejbal a oba celky dobře bránily. Domácí vstřelili první gól a podařilo se jim vyhrát první třetinu. Tým trenéra Sýkory se však nehodlal smířit s výsledkem a hráči HBC Plzeň se hnali za vyrovnáním. To se podařilo Kopalovi po nahrávce Pavlíčka. Obraz hry se příliš neměnil a o vítězi musela za stavu 1:1 rozhodnout poslední třetina. V čase 24:57 to byli znovu hosté, kdo dostal míček do branky soupeře. Tentokrát si aktéři první branky vyměnili role a Pavlíček byl tím, kdo zakončoval. Jelikož žádné další branky nepadli, Plzeň mohla slavit zaslouženou devatenáctou výhru v letošní sezóně. A příští týden bude hájit neporazitelnost v posledním zápase s pražským Kertem.

Neděle 15. května: HBC Rakovník – HBC Plzeň1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 21. května
  • Muži: Plzeň – Kladno (11:00)

Neděle – 22. května
  • Muži: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Stříbro (13:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kert Park(11:00)