Hodnocení víkendu: Stoprocentní úspěšnost, Na semifinálový A-tým navázala mládež

Úspěšný víkend mají za sebou družstva HBC Plzeň. Muži vybojovali postup do semifinále v dalekém Třinci a mají jistotu medaile. Výhru 2:0 zařídily góly Průchy a Švarce, skvělý výkon podal brankář Kráčina. Mladší dorostenci zvítězili v Třemošné, také s čistým kontem. Vše podtrhli výhry žáků na Kladně a v Praze.

A-tým

Třetí čtvrtfinálové klání začalo snahou domácích. Ti hned na začátku utkání dostali možnost přesilové hry, avšak Plzeňané se ubránili. Postupně otěže zápasu přebírali hosté. Gólem vše potvrdil Michal Průcha, který si už předtím vypracoval slibné příležitosti. Prim hráli opět oba gólmani. Jak plzeňský Kráčina, tak domácí Heczko. Oba měli práci na začátku druhé třetině. Nejprve Kráčina nepovolil skórovat Římanovi, poté Hezcko vychytal Průchu. Jinak příliš zajímavou podívanou diváci ve druhé části neviděli. Ta třetí však byla rozhodně zajímavější. Třinečtí měli možnost hned tří přesilovek, ale Kráčina společně s pozornou obranou zabránil vyrovnání. Třineckou snahu pohřbil v závěru Drábik, který byl vyloučen za faul kolenem na 5 minut + do konce utkání. V poslední minutě udeřila Plzeň ještě jednou. Unikající dvojice Pejchar – Švarc potrestala třinecký risk. Mečouni tak po vítězství 2:0 slaví postup do semifinále. Třinec vyřadili v nejkratším možném termínu.

Sobota 30. dubna: HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Dvacáté utkání v letošní sezóně odehráli mladší dorostenci v nedaleké Třemošné, kterou doposud třikrát porazili. První třetina nabídla vcelku vyrovnanou partii. Domácí sázeli na velkou bojovnost a nasazení. Hostům příliš nevycházeli kombinace na asfaltovém povrchu. A když už překonali obranný val a dostali se ke střele, proti byl brankář Pop, který letos odchytal několik zápasů za plzeňský starší dorost. Mečouni se dostali do vedení ve 20. minutě v přesilovce. Do konce druhé třetiny hosté odskočili na rozdíl dvou branek zásluhou Vlasáka. V poslední patnáctiminutovce si Plzeň utkání pohlídala. Obrana podpořená spolehlivým brankářem Hrubým nepovolila soupeři skórovat. Naopak Plzeňané přidali pojistku v podobě třetího gólu, podruhé v zápase se trefil Votípka. Díky tomuto vítězství si svěřenci trenéra Kováříka stále drží tříbodový náskok na třetí Kladno.

Neděle 1. května: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 3:0 (0:0, 0:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání



Starší žáci

První Plzeň se v sobotu představila na kladenské půdě. V utkání byla favoritem, ovšem dlouho se nemohla popasovat s brankářem Alpiqu. Naopak sama v desáté minutě inkasovala a domácím vlila vstřelená branka energii do žil. To však vydrželo pouze chvíli a mečouni pokračovali ve střeleckém náporu. Ojedinělé výpady kladenských zneškodnila obrana s brankářem Krýslem. Obrat v utkání přišel na konci druhé třetiny. Dvě branky v rozmezí necelé minuty daly utkání nový rozměr. Trefili se Poláček s Holečkem. Kladnu se ovšem v poslední třetině podařilo srovnat v početní výhodě. Stav 2:2 vydržel pouze do 42. minuty, kdy znovu dvakrát udeřili hosté. Nejprve Chramosta a poté Galla, jehož gól se ukázal být vítězný. Alpiqu se totiž podařilo zkorigovat stav na 3:4, víc ale Středočeši nestihli.

Sobota 30. dubna: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Neděle nabídla v pražských Měcholupech souboj dosud neporažené Plzně a třetí Hostivaře. Mečounům nevyšel úvod zápasu a hned ve druhé minutě inkasovali. Do konce první části se jim ovšem podařilo srovnat na 1:1 zásluhou Pavlíčka. Následujících 24 minut bylo v režii hostů. Dvakrát vstřelili po čtyřech gólech a jistý Svoboda v plzeňské brance zastavil všechny hostivařské útoky. Na posledních šest minut jej nahradil Šlechta, na kterého domácí útočníci nevypálili ani jednou. Nejvíce o sobě dala vědět dvojice Sýkora (4+2) – Blahník (2+2).

Neděle 1. května: HBC Hostivař – HBC Plzeň 1:9 (1:1, 0:4, 0:4)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 7. května
  • Starší žáci: Hostivař – Plzeň (11:00)

Neděle – 8. května
  • Mladší dorost: Plzeň – Kelti 2008 (13:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kovo (11:00)