Čtvrtfinále pokračuje! Plzeň jede do Třince s přáním ukončit sérii již v sobotu

Po úvodním plzeňském dvojzápase se série stěhuje do Třince. Mečouni mají příjemné vedení 2:0 a před sebou dva mečboly pro ukončení čtvrtfinálového boje. Až sobota ukáže, zda se bude pokračovat či ne. Kromě A-týmu hraje také mládež, všechna družstva vyjíždějí ven.

HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň, sobota 30. dubna od 16:00, případně neděle 1. května od 11:00

Po úvodním víkendu play-off CCM extraligy je ve všech sériích stav 2:0 na zápasy ve prospěch favoritů. Mezi nimi je také celek HBC Plzeň, jenž dvakrát porazil tým z Třince. Úvodní zápasy nabídly velice kvalitní hokejbal. Nebyla nouze o emoce a spoustu času diváci na Košutce viděli vyrovnanou hru. Mečouni však byli lepší v útočné fázi a výsledné skóre z obou zápasů má podobu 6:1. Plzeňanům se také po většinu času udrželo udržet nervy na uzdě, což jistě bude důležité i pro zápas(y) ve Slezsku.

Zrekapitulujme si ještě jednou předchozí dva zápasy. V tom prvním hrály velkou roli početní výhody. Tři ze čtyř branek padly v přesilovce. Postupně se trefili Jiří Kavalír, třinecký Barnošák a Michal Slanec. Všichni pálili téměř z identické pozice od červené čáry. Vítězný gól ovšem padl při rovnoměrném počtu hráčů na hřišti. Michal Průcha našel v přečíslení hůl Ondřeje Kejře, který rozhodl přízemní střelou k tyči. Zápas odchytal spolehlivý Petr Kráčina (v základní části úspěšnost zákroků 93,28%, průměr 1,36 branky na zápas).

Nedělní duel zpestřil návrat Petra Šulana, který oblékl dres s mečounem na hrudi v soutěžním zápase poprvé od května 2010. Hned ze začátku se předvedl několika povedenými zákroky a přispěl k vítězství 3:0. Utkání přes půl zápasu drželo bezbrankové skóre. Poté jej však rozhodla první plzeňská formace, třikrát úspěšně zakončoval Jakub Kolařík. Útočník s číslem 21 vstřelil svůj první hattrick v kariéře a náležitě si jej vychutnal.

Západočechům se tak podařilo eliminovat nebezpečný třinecký útok. Jediným střelcem v Enfiromu je tak do soboty Dominik Barnošák. Nejproduktivnější muž soutěže byl v obou zápasech hodně vidět, stejně jako navrátivší se reprezentant Lukáš Hudeček. Právě tihle dva jsou společně s produktivním Konderlou největší zbraní třineckého celku. Zvučné jméno najdeme i v třineckém brankovišti, které patří Lukáši Heczkovi (v základní části 89,61% zákroků, průměr 3 branky na zápas). Heczko odchytal kompletní porci zápasů a jako mistr světa z roku 2011 v úvodních zápasech potvrdil své kvality.

Mečouni se do Třince vydávají s jasným cílem. Ukončit sérii a postoupit do semifinále. Pokud možno, už v sobotu. Do karet jim hraje fakt, že v Třinci již letos zvítězili. V březnovém zápase vyhráli 3:1 po gólech Krcha, Jiřího Benedikta a Švarce. Poslední dva jmenované ovšem trápí zranění a zřejmě ani tentokrát nenastoupí. Švarc absentuje od začátku série, Benedikt si přivodil zranění nohy v závěru první třetiny úvodního duelu.

Z utkání bude připraven online přenos. Naleznete jej na serveru onlajny.com.

Před zápasem říkají…

Jakub Kolařík (útočník HBC Plzeň): „„Bude to hodně velké drama, v Třinci jsme letos sice vyhráli, ale teď to bude o něčem jiném a nečeká nás nic jednoduchého. Oni mají nůž na krku a budou se snažit ze všech sil, ale já věřím, že už po sobotě budeme moci slavit postup. My hlavně nic nesmíme vymýšlet a hrát na jejich hřiště jednoduše.“

Josef Kadaně (trenér HBC Plzeň):„Třinec nám ukázal, jaký styl hry bude praktikovat, takže očekáváme stejnou hru, jako předvedli v prvních dvou zápasech. Co se týká povrchu, tak v tom nevidím až takový problém, protože nás čekají v týdnu před zápasem tréninky na asfaltu. Tlak od třineckých diváků se dá očekávat, ale věřím, že to nebude pro nás problém.“

Dominik Barnošák (útočník HBC Třinec):„Musíme více střílet a zjednodušit celou naší hru. Další věcí, kterou je potřeba zlepšit, jsou přesilovky, které v play-off rozhodují zápasy. Doma očekáváme skvělou atmosféru a jdeme do toho naplno, abychom vyhráli a prodloužili celou sérii a vrátili se ještě jednou do Plzně.“

Zdroj: hokejbal.cz.

Program víkendu:

Sobota – 30. dubna
  • Muži: Třinec – Plzeň (16:30)
  • Starší žáci: Kladno – Plzeň (11:00)

Neděle – 1. května
  • ?Muži: Třinec – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Třemošná – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Hostivař - Plzeň (15:00)