Hodnocení víkendu: A-týmu stačí jedna výhra k postupu, starší dorost končí

Další hrací víkend je za námi. Muži v něm vkročili do play-off tou správnou nohou, když dvakrát porazili Třinec. Naopak končí starší dorost, který velmi smolně padl v pohledné sérii s Kladnem. Starší žáci si odvezl bod z pražských Lužin. Mladší žáci naopak doma přehráli Kelty z Berouna.

A-tým

V úvodním zápase byl od začátku vidět kvalitní hokejbal. Balonek více držela Plzeň, která si vytvořila několik příležitostí. Zahrozil i Třinec, který v první třetině trefil tyč. Do vedení Západočechy poslal Jiří Kavalír využitou přesilovkou z 11. minuty. Stejným způsobem a ze stejného místa se trefil hostující Barnošák na začátku druhé třetiny. Ve hře poté přibylo osobních soubojů, šance za změnu skóre jsme viděli na obou stranách, jednu z nich po akci Průchy využil Ondřej Kejř. Třinečtí ve zbytku zápasu nenašli recept na brankáře Petra Kráčinu, který svůj tým podržel a stálo při něm i potřebné štěstí. Celkem třikrát míček zazvonil o tyčku jeho branky. Rozhodující branku měl na svědomí Michal Slanec. Plzeňský obránce skvělou střelou využil další přesilovou hru a hosté na tento gól nedokázali zareagovat. Závěr zápasu se neobešel bez zvýšených emocí, zvláště po srážky třineckého Hudečka s brankářem Kráčinou.

Sobota 23. dubna: HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Do druhého utkání čtvrtfinále vkročili Plzeňané s několika změnami. Nemohl hrát zraněný Jiří Benedikt ani Ondřej Kejř. Naopak se do sestavy vrátil Hanuš a brankář Petr Šulan. Čtyřiatřicetiletý gólman odchytal první ostrý zápas poprvé od května 2010. Který se hned v první třetině vytáhl parádním zákrokem. Jeho protějšek Lukáš Heczko také trápil domácí střelce. Skvělé gólmanské představení spolu se selháním střelců na obou stranách v jasných příležitostech dlouho drželo bezbrankový stav. Týmům nepomohlo ani velké množství přesilových her. Zápas nakonec rozhodla jediná formace. Nápor prvního útoku vyústil ve tři branky Jakuba Kolaříka z předbrankového prostoru. Kolařík, kterému v sobotu nebylo přáno, byl tak společně s Petrem Šulanem hlavní postavou zápasu. Šulan při svém návratu vychytal nulu a přispěl k vítězství 3:0. Mečounům tak chybí jediná výhra k ukončení série.

Neděle 24. dubna: HBC Plzeň – Enviform Třinec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

V sobotu pokračovala čtvrtfinálová série mezi Plzní a Kladnem. Soupeř přijel na Košutku s vedením v sérii 2:0 na zápasy. Zápasy na Kladně nabídly skvělou podívanou. Diváci viděli dvě vyrovnané bitvy, ve kterých byla Plzeň části zápasu jasně lepším týmem, ale trápila ji efektivita v zakončení. Start třetího zápasu ale vyšel lépe Kladnu. Alpiq na domácí vlétl a zaslouženě se dostal do vedení. Ospalý začátek utkání vybičoval Plzeň k větší aktivitě a se štěstím se podařilo vyrovnat Vobrubovi. Od druhé třetiny se kladenští dostávali před Návaru jen sporadicky a otěže zápasu přebírala Plzeň. Domácí diváky rozradostnila v první minutě dvojice Vlasák – Voves, kteří přetavili skvělou práci v oslabení ve vedoucí gól. Mečouni ale i přes velkou střeleckou převahu a aktivitu nedokázali své vedení navýšit. Žádná z dorážek ani střel si nenašla cestu do sítě Keimarovy branky. Při kladenském brankáři stálo také potřebné štěstí, hned třikrát za ním zvonila tyč. A tak zafungovalo známé nedáš – dostaneš. Běžela 43. minuta a hosté díky zvládnuté power-play vyrovnali. Mečouni si poté vypili kalich hořkosti až do dna. V polovině prodloužení se Kladnu naskytla výhoda přesilové hry, kterou po několika málo sekundách využil Arlt ukázkovou střelou pod břevno. Kladno tak otočilo a zvítězilo 3:0. Plzni skončila sezóna.

Sobota 23. dubna: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 2:3p (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Starší žáci

Družstvo starších žáků si chtělo spravit náladu po posledním ztraceném zápase s Hostivaří. O víkendu je znovu čekal pražský tým. Plzeň se představila na Lužinách, kde ji vyzval posilněný Kert Park. Hned ve čtvrté minutě hosty poslal do vedení Klasna, pro kterého to byla letos šestá branka. Od začátku se hrálo kvalitní a vyrovnané utkání, kterých je také letos bohužel nedostatek. Pražané dvěma góly v prostřední části otočili vývoj zápasu a rozhodnout tak musela třetí třetina. V ní využil jednu z osmi přesilovek plzeňský útočník Bouší. A když už diváci žádné góly neviděli, musela rozhodnout samostatná střílení. V nich nakonec uspěli domácí hokejbalisté. Plzeň tak prohrála druhý zápas v řadě, jde ovšem teprve o třetí porážku v sezóně.

Sobota 23. dubna: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 3:2 ss (0:1, 2:0, 0:1 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V šestnáctém zápase sezóny mladí Plzeňané přivítali v domácí hale Kelty z Berouna. Neuběhla ani minuta a svěřenci Michala Sýkory slavili první branku, v čase 0:49 se trefil Jan Blahník. Mečouni pokračovali v aktivitě, ke střelám se ale dostával také soupeř. Jenže měl proti sobě brankáře Šlechtu, který si v zápase připsal hned 22 zákroků a inkasoval jen jednu branku. To domácí střelci byli při chuti a soupeři nasázeli hned 7 gólů. Díky dobré práci a týmovému výkonu se Plzeň v kategorii mladších žáků dále hřeje na prvním místě v tabulce.

Neděle 24. dubna: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 30. dubna
  • Muži: Třinec – Plzeň (16:30)
  • Starší žáci: Kladno – Plzeň (11:00)

Neděle – 1. května
  • ?Muži: Třinec – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Třemošná – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Hostivař - Plzeň (15:00)