Mám v play off po fyzické stránce co dohánět, říká po zranění Michal Průcha

Navrátilec do plzeňské sestavy Michal Průcha se v sobotu poprvé zapojil do jarní části CCM Extraligy. Šikovný útočník laboroval po Pilsen Challenge s kolenem a do kupy se dostal až na poslední kolo základní části, v němž se proti oslabenému Letohradu blýskl gólem.

Jaké bylo pro tebe vrátit se po zranění zpátky na hřiště?
No nebylo to úplně lehké. Hrálo se mi docela dobře, ale to lze připsat lehce slabšímu soupeři, který přijel v menším počtu. Ale fyzicky se necítím úplně nejlépe, mám ještě co dohánět v průběhu play-off.

Co tě vůbec trápilo po zdravotní stránce? Jak probíhala léčba?
Trápil mě od zimní přípravy zevní meniskus. Ze začátku se to příliš neprojevovalo, cítil jsem menší bolest, ale nic hrozného. Až při tréninku po Pilsen Challenge mi prostě luplo v koleni a dál nešlo nic dělat. Zašel jsem k doktorovi a ten mě okamžitě poslal na operaci. Od propuštění jsem každý den cvičil a zhruba po čtvrtém týdnu jsem začal zlehka trénovat.

Po svém návratu ses hned zapsal proti Letohradu do listiny střelců. Věřil si, že se ti podaří po návratu navázat na své výkony před zraněním?
Tak nebylo příliš na co navazovat, na podzim jsem toho tolik neodehrál kvůli škole. Když jsem hrál, příliš dobré to nebylo. V zimní přestávce jsme se myslím dobře připravil, včetně turnaje, na kterém se mi hrálo dobře, pak bohužel ale přišlo zranění, které mě přibrzdilo. Věřím, že to bude už jen lepší.

Jak bys popsal svoji trefu proti Letohradu? <
Tak Švarcík se Sláňou mi to dobře připravili, já měl už celkem snadnou pozici. Vystřelil jsem na první tyč a Šimi (brankář Letohradu Šimara) se nestihl přesunout.

Bylo pro tebe lehčí, že si sehrál první ostrý zápas proti soupeři, který přijel do Plzně pouze v jedenácti hráčích?
Pro mě bylo důležité, abych si zahrál nějaký ostrý zápas a neskočil rovnou do play-off. Na rozehrání přijatelný soupeř.

Po hladkém vítězství proti Letohradu jste stvrdili prvenství po základní části. Byla znát v kabině radost z dosažené mety nebo se již spíše upínáte k play off?
No radost jsme měli, byla by rozhodně škoda to po dobře odehrané sezoně takhle na konci pokazit. Hlavně to bylo důležité vítezství před startem play-off.

Proběhla nějaká menší oslava po základní části?
Oslava neproběhla. Teď přichází ta nejdůležitější část sezóny, ve které chceme uspět. Slavit se bude, doufejme až na konci.

Ve vyřazovacích bojích narazíte na Třinec. Jak jsi osobně spokojený se soupeřem, který vás čeká?
Spokojený nespokojený, osobně mi nevadí, jen ta dlouhá cesta je nepříjemná. Jinak Třinec má kvalitní tým. Odehráli jsme s nimi hodně zápasů a víme, co od nich máme čekat.

Jak moc vnímáte, že vás bude čekat daleké cestování?
Napadlo mě to hned, když jsem se dozvěděl, že chytneme právě je. Nebudeme to ale teď řešit, protože se nejdříve musíme připravit na dva domácí zápasy, které nás čekají, abychom byli úspěšní.