Mečouni uzavřou základní část proti Letohradu, zvládnou poslední krok k prvenství?

Poslední utkání v základní části hokejbalové CCM Extraligy mají před sebou hokejbalisté Plzně. Vedoucí tým tabulky přivítá v sobotu v hale na Košutce osmý Letohrad. Zatímco Západočeši potřebují jeden bod k jistotě prvenství v základní části, Letohrad musí bodovat, pokud se chce na jisto probít do play off. Těšit se proto bezpochyby můžeme na zajímavé utkání.

HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad, sobota 16. dubna od 16:00

Poslední krok bývá vždy ten nejtěžší. O tom by mohli nyní vyprávět plzeňští hokejbalisté. Svěřenci trenéra Josefa Kadaněho potřebovali v uplynulém kole uspět nejméně za dva body na půdě posledního Hradce Králové, aby měli jistotu triumfu v základní části. Utkání mezi Davidem a Goliášem ale nabídlo překvapivě pořádné drama, které se muselo rozlousknout až v samostatných stříleních. V nich ale byli úspěšnější právě Hradečtí, který tím, že získali bonusový bod, rozhodli, že jasno o vítězi nebude až do posledního kola.

V něm půjde půjde především Letohradu, který zajíždí na západ Čech, o hodně. Východočeši se sice nacházejí nyní na poslední osmé pozici zaručující vyřazovací boje, ale k jistotě účasti potřebují v Plzni získat nejméně za dva body. Pronásledující Třinec má totiž v případě rovnosti bodů lepší vzájemné zápasy. Naposledy Letohradští ale ukázali svoji sílu na domácí půdě, kde zdolali třetí Kladno, čímž ukončili nelichotivou sérii tří porážek.

První letošní měření sil mezi Plzní a Letohradem dopadlo lépe pro mečouny, kteří na východu Čech zvítězili 3:2, čímž ukončili nelichotivou sérii na hřišti neoblíbeného soupeře, kde se jim nedařilo nejen výsledkově, ale i v počtu vstřelených branek. Jen málokdy Plzeňané v Letohradě skórovali.

Hlavním tahounem Letohradu v letošní sezoně je bezesporu Ondřej Lux, který je se ziskem 24 kanadských bodů (15 gólů + 9 asistencí) pátým nejproduktivnějším hráčem celé extraligy. Až s desetibodovou ztrátou je za ním Pavel Šprincl, jenž je zároveň s jedenácti góly druhým nejlepším střelcem svého týmu. V brance se Letohradští mohou spolehnout na Jana Šimaru, jehož úspěšnost zákroků sahá k pěkným 92%.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 16. dubna
  • Muži: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (14:00)

Neděle – 17. dubna
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Stříbro - Plzeň (15:00)
  • Mladší žáci: Kladno – Plzeň (17:00)