Hodnocení víkendu: Muži přijeli z Hradce s bodem, jasné výhry mladšího dorostu a starších žáků

Druhý dubnový víkend nabídl další hokejbalovou podívanou. Zatímco minulý týden se představila všechna družstva v prostředí domácí haly, nyní odehráli svůj zápas v hale na Košutce pouze starší žáci. Ti rozstříleli Kladno 17:0. Vítězství si připsal také mladší dorost. Naopak se nedařilo A-týmu a staršímu dorostu.

A-tým

V Hradci nastoupili Plzeňané „pouze“ se třemi formacemi, vyžádala si to drobná zranění či pracovní povinnosti. Začátek zápasu vyšel lépe hostům. Mečouny poslal do vedení ve třetí minutě Ondřej Malý. Na mokrém a kluzkém povrchu se hrálo hůře, než obvykle, problémy měly oba týmy. Mečouni pokračovali ve své aktivitě. Ovšem nedařilo se jim v koncovce, neujala se ani jedna z několika šancí ve druhé třetině. Na začátku třetí třetiny měli domácí dvakrát možnost početní výhody. Napodruhé přesilovku zužitkovali a bylo vyrovnáno. A když na druhé straně zůstala početní výhoda Plzně nevyužita, zápas musela rozhodnout samostatná střílení. V nich uspěl jediný muž – hradecký Hrabica. Smolařem utkání byl hostující Martin Krch. Ten hned třikrát orazítkoval tyč, z toho jednou při svém pokusu v rozhodující fázi utkání. O vítězi základní části rozhodne až příští kolo. Západočechům stačí bod z domácího zápasu s Letohradem.

Sobota 9. dubna: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 2:1 ss (0:1, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Plzeňané si chtěli na jihu Čech vylepšit koeficient pro nasazení do play-off, v případě výhry mohli vyřazovací boje začínat na domácím hřišti. Hosty zabrzdil pozdní příjezd a do hry vstupovali prakticky bez rozcvičky. Zápas byl od začátku vyrovnaný. Mečouni měli střeleckou převahu, ovšem brankář domácího celku nemusel předvést téměř žádný náročnější zákrok. Naopak Jaroslav Pop v brance Plzně zlikvidoval hned několik gólových šancí. Utkání mělo vysoké tempo a hra se přelévala ze strany na stranu. Rozhodla druhá třetina, ve které dvakrát Plzeň propadla po vhazování a soupeř chyby potrestal. Třetí gól padl po nešťastné rozehrávce jinak výborného Popa přímo na hůl soupeře. Západočeši se nedokázali na zvlhlém plastovém povrchu ani jednou. V play-off tak jako šestý tým narazí na třetí Kladno.

Sobota 9. dubna: SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Plzeňané, povzbuzeni poslední výhrou nad Kladnem, v neděli vyrazili na půdu blízkého Stříbra. Před zápasem oba celky dělilo 21 bodů, druhá Plzeň tak byla favoritem. Hosté se prosadili už po třech minutách hry. Po aktivní hře v oslabení se trefil Štípek. O necelé dvě minuty déle skóroval Bočan po akci druhé formace. Následně však přišel herní útlum a další góly padaly až ve druhé třetině. Mečouni měli střeleckou převahu a odměnou jim byly také přesilovky, hned tři z nich využili. Celkové vítězství má podobu 1:7. Po dvou gólech přidali Lokajíček, Votípka a Štípek.

Neděle 10. dubna: HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 1:7 (0:2, 0:2, 1:3)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Souboj Plzně a Kladna se odehrál o den dříve, na žádost Alpiqu. Středočeši přesto dorazili do Plzně s velmi mladým a nepříliš početným kádrem. V kombinaci se skvělým nástupem domácích hráčů bylo po první patnáctiminutovce prakticky rozhodnuto, v ní Kladno inkasovalo hned osmkrát. Mečouni se prezentovali přímočarou a účinou hrou s množstvím střel a tlaku do branky. V následujícím průběhu zápasu, který se zvrhl v jednostrannou záležitost, přidali Plzeňané ještě 9 branek. Naopak sami udrželi čisté konto. Kladenští se do ojedinělých šancí dostali až v poslední pětiminutovce, ve které už nebyla koncentrovanost Západočechů taková, jako před úvodním vhazováním.

Sobota 9. dubna: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 17:0 (8:0, 5:0, 4:0)



Program příštího víkendu:

Sobota – 16. dubna
  • Muži: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (?)

Neděle – 17. dubna
  • Starší dorost: Kladno – Plzeň (?)
  • Mladší dorost: Stříbro - Plzeň (15:00)
  • Mladší žáci: Kladno – Plzeň (17:00)