Záleží jen na nás, kam to letos dotáhneme, říká Adam Vágner

K nejzkušenějším hráčům v relativně mladém plzeňském týmu se bezesporu řadí třiatřicetiletý obránce Adam Vágner. Ostřílený bek patří k jedním z malá pamětníků v plzeňském klubu, kteří byli u zisku titulu v roce 2005. Nyní se obránce s tvrdou střelou vrátil na jaře zpět do extraligového kolotoče, aby pomohl Plzni k vysněné metě!

V sobotu jste doma porazili Ústí nad Labem. Jak bys zpětně zhodnotil vítězný zápas?
Bylo to těžký, vytratila se nám herní pohoda. Ústí nehrálo dobře, ale my jsme se mu dost přizpůsobili, což je škoda. Počítá se ale výsledek, s nímž můžeme být spokojeni.

Na hřišti jsi byl hodně aktivní, měl jsi několik pěkných střel. Hrálo se ti osobně dobře proti Ústí?
Hraje se mi v podstatě stejně proti všem. Nemyslím, že desítky jsou pěkný střely, ale snad se to zlepší. Nepřišlo mi ani, že bych byl aktivnější než v jiných zápasech. Snažím se hrát vždy, jak nejlíp to jde.

Svůj výkon si korunoval vstřelenou brankou. Jak bys jí zpětně popsal?
Z herní situace vyplynula možnost jít dopředu. Nakonec z toho bylo vyústila situace dva na golmana, dvakrát jsme si to s Bendym (Jiřím Benediktem) hodili a já to radši uklidil do brány, aby už toho nebylo přespříliš.

Do A-týmu ses zapojil až v jejím průběhu. Bylo pro tebe těžké vrátit se zpátky do hokejbalového kolotoče?
Bylo to trochu jiné než loni, kdy jsem absolvoval letní přípravu a nastoupil od začátku sezony. Tehdy to bylo domluvené tak, že jsem zaskakoval za George, který měl pracovní povinnosti. Poté už jsem je měl opět i já, a tak jsem chodil, jak bylo v mých silách.

Jak probíhala domluva s trenérem Josefem Kadaněm ohledně návratu zpátky do týmu?

S Pepou jsme byli na něčem dohodnuti a před jarní částí jsme se sešli, řekli si představy a vyplynulo z toho, že jsem zpět v týmu.

Motivovalo tě k návratu i to, že Plzeň má letos úžasnou sezonu a může pomýšlet na nejvyšší příčky?
Určitě je to dobrá motivace a je super mít možnost nastoupit za tak výborný tým.

Na jistotu triumfu po základní části vám stačí v posledních dvou utkáních jednou zvítězit. Jak náročné to podle tebe bude dotáhnout do cíle v podobě vítězství po základní části?
Náročné jako každý jiný zápas. Cíl je vždy stejný, vyhrát! Myslím, že už je na čase, aby z nás nynější “výkonnostní deka“ spadla a dostali se před play off zpátky do pohody. Věřím, že o svém prvenství v základní části rozhodneme hned nyní v Hradci Králové.

V roce 2005 jsi byl součástí týmu, který vyhrál celou extraligu. Vidíš nějakou spojitost s letošním a tehdejším týmem, nebo se od té doby již mnohé změnilo?
Všechno se změnilo. Je to dlouhá doba, ale vidím kvalitní tým a chuť to znovu dokázat. Záleží jen na nás!