Hodnocení víkendu: Áčko si poradilo s Ústím, starší dorost s rozdílnými výsledky

První dubnový víkend nabídl celkem pět utkání, všechna proběhla v prostředí domácí haly. Muži porazili trápící se ústeckou Elbu. Starší dorostenci sehráli dva zápasy, jako den a noc. Mladší dorost byl o gól lepší ve vypjatém souboji s Kladnem. Nezapomeňme také na mladší žáky, ti rozdrtili Ústí nad Labem 12:0.

A-tým

Mečouni byli od začátku aktivnějším týmem. Více drželi míček na svých hokejkách a měli územní převahu. Nedokázali se však vypořádat s poctivě bránícím soupeřem. Když už střela přišla, byla většinou ze středního pásma a končila mimo branku či na brankáři Brhelovi. Skóre se měnilo až ve dvacáté minutě, zásluhou domácího Jakuba Kolaříka. Plzeň se hnala za vyrovnáním, ale v koncovce se jí nedařilo. O všem rozhodla závěrečná část. V ní o sobě dal nejvýrazněji vědět Marek Švarc, který se trefil dvakrát. Závěrečnou pojistku na 4:1 přidal z akce dva na nikoho Adam Vágner.

Sobota 2. dubna: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Hrací víkend družstev HBC Plzeň otevřel starší dorost. Na Košutku přijela Blatná. Plzeňanům skvěle vyšel start utkání. Domácí hráli aktivně a svého soupeře zcela vymazali ze hřiště. Odměnou jim bylo vedení 3:0 v deváté minutě. A když Plzeň vstřelila branku na 4:0 v čase 15:28, bylo ještě lépe. Poté přišel nepochopitelný kolaps a Blatná v rozmezí pěti minut vstřelila tři branky. Stav 4:3 tak sliboval ještě pořádné drama. Mečouni se ovšem po herním výpadku dokázali uklidnit, vstřelili další čtyři branky a zápas si pohlídali.

Sobota 2. dubna: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 8:3 (3:0, 3:3, 2:0)

Podrobnosti o utkání

O den později hostili svěřenci Tomáše Semery a Marka Lendla Dobřany. Regionální derby znamenalo souboj prvního s druhým. Mečouni chtěli suverénovi své skupiny oplatit porážku z minulého týdne. Začátek zápasu nabídl kvalitní hokejbal. Plzeň hned ve druhém střídání trefila tyč a vzápětí udeřil soupeř. Domácím se brzy na to podařilo vyrovnat z přesilové hry. Avšak Dobřany využily chyb a mezer v obraně a do konce třetiny měly dvoubrankový náskok. Dalších třicet minut bylo poněkud bláznivých. Hrálo se nahoru-dolu a Plzeňané měli problémy s rychlými kontry soupeře. Dobřany efektivně využívaly obrovského množství individuálních chyb a na Sedláčka šla střela za střelou. Právě skvělý výkon plzeňského brankáře, který přesto šestkrát inkasoval, zachránil mečouny od ještě většího debaklu. Domácí střelci překonali Hájka v brance soupeře jen jednou.

Neděle 3. dubna: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 1:6 (1:3, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Souboj druhé Plzně a třetího Kladna, to byl další zápas v extralize mladšího dorostu skupiny B. Mečouni měli skvělý start, ve druhé minutě je do vedení poslal Hurt. Po akci v oslabení. Po něm se trefil také debutant Bouší. Naopak všechny kladenské pokusy končily na brankáři Hrubém. Plzeňané hráli velmi aktivně a tlačili se před branku Středočechů. Třetí gól přidali po jednom z brejků. Poté se však ve hře začali oběvovat ostré zákroky a kvůli častému (a nutnému) zasahování rozhodčích utrpěla kvalita hry. Kladenští zachytili pasáž mezi 25. a 31. minutou, kdy vyrovnali na 3:3 a začínalo se odznovu. Rozhodnutí přišlo při využité přesilovce Plzně, autorem gólu byl znovu Richard Hurt.

Neděle 3. dubna:HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Stejně jako A-tým, také nejmladší Plzeňané hostili ústeckou Elbu. V utkání byli favoritem. V sezóně ještě neztratili a první vzájemný duelu vyhráli 9:2. Domácí se dostali do vedení v páté minutě, trefil se Pavlíček. Poté ale dlouho nemohli najít recept na brankáře Kříže, kterého znovu překonali až ve druhé třetině. Definitivně se zápas rozhodl ve třetí třetině. V té mečouni nasázeli hned sedm branek. Hned sedmi body se blýskl Radek Sýkora (2+5), kterému sekundovali Matěj Pavlíček (4+1) a Radek Zíka (3+2).

Sobota 2. dubna: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 12:0 (1:0, 4:0, 7:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 9. dubna
  • Muži: Hradec Králové Plzeň (15:00)
  • Starší dorost: České Budějovice – Plzeň (11:00)

Neděle – 10. dubna
  • Mladší dorost: Stříbro - Plzeň (15:00)