Udrží mečouni proti trápící se ústecké Elbě domácí tvrz?

Hokejbalová CCM Extraliga o víkendu pokračuje svým 20. kolem, v němž se vedoucí HBC Plzeň představí v domácím prostředí, kde změří síly se šestým Ústím nad Labem. Svěřenci trenéra Josefa Kadaněho budou chtít po posledním zaváhání na pražské půdě doma naplno uspět, aby si udrželi náskok před dotírajícími Pardubicemi a uhájili domácí tvrz!

HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 2.4 od 16:00

Po dvou týdnech se hokejbalisté Plzně znovu představí na domácí hale na Košutce. Mečouni mají po uplynulém týdnu co napravovat, když neuspěli po tuhém boji na půdě pražského Kertu. Další jejich případné zaváhání by již mohlo značně zdramatizovat boj o první příčku v tabulce, jelikož pronásledující Pardubice ztrácí nyní tři kola před koncem základní části čtyři body. I momentálně šesté Ústí nad Labem se ale má kam posunout a určitě bude chtít mečounům oplatit jejich podzimní domácí porážku.

V poslední době se ústeckému týmu ale zrovna nedaří. Elba prohrála poslední čtyři utkání, navíc ze dvou z nich odešla s debaklem. Prohra s Pardubicemi 0:7 a porážka s pražským Kertem poměrem 1:9 se nevidí každý den. Trápící se Severočeši proto budou chtít určitě zabrat, jelikož stále ještě nemají jistou účast v play off. Devátý Letohrad aktuálně na ně ztrácí pět bodů, což není při stávající formě Ústeckých neřešitelný problém.

K hlavním ústeckým zbraním v letošní sezoně patří útočník Jan Langthaler, který se nachází se ziskem 18 bodů (9 gólů + 9 asistencí) v první desítce nejproduktivnějších hráčů celé extraligy. Značnou nestabilitu prokazují Severočeši na brankářském postu. Během sezony se zde protočili tři gólmani, kteří mají prakticky odchytáno stejný počet zápasů. Nejúspěšnější z nich je prozatím Antonín Brhel, který v pěti zápasech udržel svoji úspěšnost zákroků nad 91%. Zbylé duo Humlíček a Banda zasáhlo sice do více duelů, ale jejich úspěšnost sahá po 88%.

V posledním měření sil Plzeň vyloupila ústeckou Elbu poměrem 3:0. O vítězství se tehdy zasloužil především Martin Krch, který svými dvěma brankami výrazně pomohl ke třem bodům. Právě plzeňský nejproduktivnější útočník chytil v poslední době skvělou formu. Zakousne se do Severočechů i nyní? Vše se uvidí v sobotu od 16:00

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 2. dubna
  • Starší dorost: Plzeň - Blatná (10:30)
  • Mladší žáci: Plzeň - Ústí nad Labem (13:00)
  • Muži: Plzeň - Ústí nad Labem (16:00)


Neděle – 27. března
  • Mladší dorost: Plzeň - Kladno (13:30)
  • Starší dorost: Plzeň - Dobřany (16:00)