Lepší pozdě nežli nikdy, říká o svém pozdějším vstupu do sezony Daniel Pejchar

Útočník mečounů Daniel Pejchar si odbyl svůj letošní debut v hokejbalové CCM Extralize teprve v neděli v důležitém utkání proti Mostu. Stejně jako v uplynulém ročníku vytahuje Plzeň svoji tajnou útočnou zbraň až v jarní části sezony, kdy jde do tuhého. Odchovanec plzeňského hokeje a syn trenéra brankářů Rudolfa Pejchara se uvedl skvěle hned ve svém prvním vystoupení, kdy pomohl gólem k porážce Mostu.

V neděli si poprvé v letošní sezoně naskočil do hokejbalového kolotoče. Co předcházelo tvému prvnímu startu proti Mostu?
Už v průběhu sezony jsme byli s trenérem Josefem Kadaněm v kontaktu. Teprve nyní ale až vyšlo, že jsem mohl nastoupit do zápasu.

Zasáhl si do prvního zápasu, v němž šlo o hodně. Rozkoukával ses dlouho na hřišti?
Dlouho jsem nehrál, takže to byla na začátku taková rozkoukávačka. V průběhu zápasu jsem se do toho dostával čím dál víc. Pořád to není přesto to, co bych od sebe očekával.

Bojovný zápas jste nakonec dokázali dovést do vítězného konce. Jak bys zpětně zhodnotil zápas proti Severočechům?
Do zápasu jsme šli s tím, že jdeme vyhrát, protože jsme hráli doma a chtěli jsme udržet první místo. Naší hru jsme si zbytečné zkomplikovali, Naštěstí jsme ale dali v poslední minuté gól, který rozhodl.

V prvním ostrém zápase ses i střelecky prosadil. Čekal jsi, že hned chytíš střeleckou slinu?
Minulý rok jsem moc gólů nedal, spíše jsem nahrával. Nemám ve zvyku taky moc střílet. Raději připravím lepší střeleckou pozici spoluhráčům. To, že mi to tam padlo, byla dobra práce Malase (Ondřeje Malého), který dobře clonil gólmanovi.

Most nehrál zrovna v rukavičkách a tvrdě dohrával každý souboj. Bylo pro celý tým těžké udržet proti bojovnému a někdy zákeřnému soupeři nervy na uzdě?
Čekal jsem, že to bude ostrý zápas. Nicméně to, jak hrál Most, to se nám moc nelíbilo. Bylo by zbytečné nějak pokřikovat na rozhodčí nebo na protihráče. Musíme se držet na uzdě a hrát pořád dál, jinak by nás to mohlo šoupnout dolů.

Vítězstvím jste si upevnili první místo. K jistému celkovému prvenství v základní části vám chybí aktuálně dvě tříbodové výhry. Jak vidíš blízko celkový triumf v základní části?
Pořád máme před sebou čtyři těžké zápasy, které budeme chtít vyhrát, abychom šli z prvního místa do play off a měli čistou hlavu. To nejdůležitější nás čeká v play off, kde budeme chtít udělat konečně po nepodařených sezonách nějaký výsledek.

V sobotu Plzeň hrála v Praze proti Kovu, kde poprvé v sezoně prohrála. Proč jsi ještě nezasáhl do tohoto duelu?
Bohužel jsem musel být v práci a nemohl jsem zasáhnout do utkání. Takové utkání se stane, ale kluci se z toho hned oklepali a další zápas jsme vyhráli. Navíc zápas proti Mostu byl o moc důležitější v tom, abysme si upevnili první místo

Bylo poznat po debaklu proti pražskému celku, že je v kabině v neděli trochu jiná nálada?
Sám nevím, jaká byla nálada před tím v týmu, jelikož jsem tam krátce. Koukali jsme ale na video a rozebrali jsme špatné věci, které se v utkání staly. Důležité je, abychom se těchto chyb vyvarovali v dalších zápasech.

Proč i v této sezoně zasahuješ až do jarních hokejbalových bojů?
Byl jsem na výcviku a potom na školení. Nastupuji proto až nyní, kdy jsem měl konečně více času. Lepší pozdě nežli nikdy.

V minulém roce si ještě hrál hokej v první a druhé lize. V letošní sezoně si hájil barvy Kaznějova, který působí v krajském přeboru. Proč ses rozhodl pro ústup do útrob amatérského hokeje?
Minulý rok toho bylo na mě nějak moc. Udělal jsem proto takovéto rozhodnutí, že jsem skončil s profesionálním hokejem. V Kaznějově hraji s bratrem a s klukama, se kterými jsem vyrůstal. Nechybí mi tam proto nic, i když už to není samozřejmě hokejově takové jako předtím. Svého rozhodnutí ale nelituji.