Znovu do Prahy, Plzeň se tentokrát utká s Kert Parkem

Po necelém týdnu se plzeňský A-tým vrací do hlavního města. V sobotu 19. března se Plzeňané představili na hřišti pražského Kova. Zde poprvé v sezoně nedali gól, ba co víc, poprvé prohráli v základní hrací době. Hned následující den v důležitém zápase porazili Most a proti Kert Parku se chtějí vrátit zpět na vítěznou vlnu.

HC Kert Park Praha – HBC Plzeň, pátek 25. března od 16:30

CCM extraliga pokračuje také na Velký pátek. HBC Plzeň sehraje své utkání na Lužinách, proti týmu HC Kert Park Praha. Pražané z posledního dvoukola vytěžili maximální počet šesti bodů. Nejprve rozstříleli trápící se Ústí nad Labem na jeho hřišti 1:9 a druhý den zvítězili v pražském derby. Dramatický souboj s Kovem skončil výsledkem 5:4, rozhodující gól padl minutu a půl před koncem z hole Michala Kováře. A Kert Park tak mohl slavit druhou víkendovou výhru. Bodově podařený víkend zažil juniorský reprezentant a velká naděje Kert Parku, Tomáš Fejfar. Pravoruký útočník nasbíral hned 9 bodů, za tři trefy a pět přesných přihrávek

Zároveň šlo ale o první bodové zisky Kertu v jarní části. V prvních dvou zápasech podlehli Pardubicím a Kladnu. Tedy dvěma celkům z první čtyřky, která má za sebou desetibodovou propast. Nový trenér David Kuna se tak v sobotu mohl oslavit první vítězství v roli trenéra. Dvaatřicetiletý Kuna, který na podzim sám naskočil do deseti extraligových zápasů, převzal tým po Jiřím Tyburcem těsně před koncem základní části. Vztah mužstva s trenérem Tyburcem nebyl ideální a vygradoval odchodem zkušeného kouče z klubu. A-tým Kertu tak převzal muž, který je zároveň předsedou klubu a o jeho fungování tak ví první-poslední.

V současnosti se hokejbalový tým z Prahy nachází se ziskem 24 bodů na šesté příčce tabulky CCM extraligy. Ovšem jako jediný tým má odehráno pouze šestnáct zápasů. V kádru žlutomodrých působí několik současných či bývalých reprezentantů, v čele s exvlašimskými hráči Topolánkem, Nýdlem a Wróbelem. Kert tak zákonitě doufá v posun výše.

Pražané také během posledních zápasů jistě budou spoléhat na brankářskou Dvojici Petr Mikl – Michal Sup. Více příležitostí zatím dostal Petr Mikl (2,6 branky na zápas, 91,04% úspěšnost zákroků), který naskočil do deseti zápasů a odchytal 435 minut. Mikla si pamatují také plzeňští fanoušci. V roce 2009 byl u dorosteneckého titulu a za A-tým odchytal první dva zápasy v sezoně 2010/11. Nejproduktivnějším hráčem je již zmíněný Tomáš Wróbel (14+11).

Plzeň tak nečeká na Lužinách procházka růžovou zahradou. Přesto jsou mečouni favoritem. Hřejí se na samém čele tabulky s náskokem šesti bodů na druhý Most. Také první vzájemný zápas skončil vítězstvím Plzně. Mečouni 17. října v domácí hale porazili Kert těsně 2:1, kdy vítěznou branku vstřelil Martin Kunzmann. Budou se hokejbalisté HBC Plzeň radovat i tentokrát?

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Pátek – 25. března
  • Muži: Kert Park Praha - Plzeň (16:30)

Sobota – 26. března
  • Starší dorost: Zliv – Plzeň (10:00)
  • Mladší dorost: Nové Strašecí – Plzeň (10:30)


Neděle – 27. března
  • Starší dorost: Dobřany – Plzeň (13:30)