Hodnocení víkendu: Muži napravili sobotní selhání, všechna mládež se třemi body

Náročný víkend přinesl jedno velké překvapení. A-tým „vybouchl“ na hřišti Kova Praha a prohrál 5:0. Hned druhý den ovšem hokejbalisté HBC Plzeň porazili v CCM extralize Most. Dorostenci a mladší žáci zvítězili s dvouciferným výsledkem. Drama se šťastným koncem čekalo na starší žáky v Praze.

A-tým

Zápas blbec, tak lze charakterizovat počínání Plzně na hřišti pražského Kova. Domácí velmi dobře bránili útokům prvního celku CCM extraligy a dali zapomenout na předchozí prohry a hned v první třetině se dostali do vedení. Nepříliš povedený nástup do druhé třetiny potrestalo Kovo druhým gólem v 17. minutě. A aby toho nebylo málo, za polovinou utkání byl náskok Kova už třígólový. Čas 30:28 – Kovo střílí čtvrtý gól. Mečouni se v poslední části snažili alespoň o zkorigování skóre, ovšem proti byl brankář Balík. Naopak sami popáté inkasovali a z Prahy se vrátili s porážkou 5:0. Po porážce v Pardubicích po samostatných stříleních jde o druhou prohru v sezoně.

Sobota 19. března: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Možnost nápravy dostalo mužské Áčko hned o den později. V domácím prostředí hostilo mostecký Kovodemont. Nedělní soupeř Plzně se po sobotní výhře nad Kladnem osamostatnil na druhém místě. Hokejbalová hala tak znovu viděla souboj prvního s druhým. Mečouni postupem času začali tahat za delší konec lana. A pilně zaměstnávali brankáře Bréma. Most měl navíc problém s discíplínou, což se ukázalo jako velká chyba. Plzeň se po čtyřech využitých přesilovkách dostala do příjemného náskoku 4:0. O pořádnou záplatku se ale postaral mostecký Ondřej Ulm, který v Plzni nastupoval v mládežnických kategoriích. Během necelých pěti minut vstřelil hattrick a 10 minut před koncem tabule ukazovala skóre 4:3. V samotném závěru o sobě dal vědět Martin Krch. Jeho úspěšná akce rozhodla o tom, že další tři body zůstanou v Plzni a Západočeši ještě navýší svůj náskok na čele tabulky.

Neděle 20. března: HBC Plzeň – HBC Kovodemont Most 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Velmi pohledné utkání viděla hokejbalová hala v sobotu, kde ve 13 hodin odstartoval souboj mezi domácí Plzní a Českými Budějovicemi. Hosté na západ Čech přicestovali pouze s devíti hráči do pole. I přes početní deficit nebyli Jihočeši zalezlí v hloubi svého pásma a snažili se o útočné výpady. Domácí mečouni byli ovšem aktivnější a od začátku se prezentovali koncentrovaným výkonem. Ve hře bylo mnoho chvályhodných prvků. Nechyběly přesné střely ani pěkné kombinace. Domácí se také vyvarovali výpadkům ve hře, které byli k vidění v některém z předchozích zápasů. Plzeň nakonec po dobrém výkonu celého týmu, s oběma brankáři, deklasovala Pedagog 11:1.

Sobota 19. března: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 11:1 (5:0, 3:1, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Třetí souboj v sezóně proti blízké Třemošné otevřeli domácí brzkým gólem. Již v 17. sekundě zařídil Plzni vedení Dominik Vlasák. Do první sirény stihli Plzeňané skórovat ještě jednou. Jinak však byla jejich hra poměrně rozháraná. Postupně se však svěřenci trenéra Kováříka zlepšovali. Soupeř z Třemošné se i přes menší počet hráčů snažil podnikat útočné výpady, ovšem hokejbalisté s mečounem na hrudi v čele s brankářem Hrubým udrželi čisté konto. Naopak sami zaokrouhlili počet zásahů na deseti. Pod sedm z deseti branek se podepsala velice produktivní formace Ulč, Košňar – Bočan, Lokajíček, Hurt.

Sobota 19. března: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 10:0 (2:0, 3:0, 5:0)

Podrobnosti o utkání

Druhý víkendový zápas odehráli mladší dorostenci v Berouně. Proti Keltům Plzeňané už dvakrát zvítězili vysokým rozdílem. Nejprve 9:1 a poté 14:1. V obou případech se jednalo o téměř jednostranné zápasy. Nejinak tomu bylo v neděli. Plzeň kontrolovala hru od úvodního vhazování. Do vedení se znovu dostala hned v prvním střídání, tentokrát se trefil Tomáš Tarantík. Do konce první třetiny padly ještě dvě branky z hole Lokajíčka. Konečné skóre má podobu 2:14. Znovu o sobě dal vědět Richard Hurt (v utkání 5+4). Sedm branek padlo v poslední třetině, poté co trest do konce zápasu obdržel lídr berounského týmu. V poli se představil také David Hrubý, který místo v brance přenechal Františku Rovašovi.

Neděle 20. března: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň 2:14 (0:3, 2:4, 0:7)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V neděli se Plzeňané utkali s pražským Kert Parkem na jeho hřišti. Do branky hostů se postavili Robert Krýsl, mateřský hráč Třemošné. Plzeňané na Lužinách nemohli nastoupit v kompletním složení. Chyběla například útočná dvojice Bouší – Poláček. Od začátku se hrálo vyrovnané utkání, což v posledních zápasech plzeňských starších žáků rozhodně nebylo zvykem. Na první branku se ovšem čekalo až do 20. minuty. A byli to domácí, kdo šel do vedení. Plzni vyšla pasáž na konci druhé třetiny. Chramosta s Reiserem využili dvě přesilové hry v rozmezí necelých tří minut a Plzeň obrátila vývoj utkání. Jelikož v poslední patnáctiminutovce gól nepadl, svěřenci Libora Hrubého se z Lužin vrátili se třemi body.

Neděle 20. března: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Třináctý zápas sezony znamenal pro nejmladší Plzeňany výlet do Berouna. Zde se střetli s týmem Coyotes Hýskov. Mečouni byli i tentokrát favoritem. Soupeř navíc dal dohromady pouze devět hráčů do pole a nekladl téměř žádný odpor. Hosté od začátku dominovali a svého soka pustili pouze k trojici střel. Naopak sami vypálili dvaačtyřicetkrát. 12 ze střeleckých pokusů Plzně si našlo cestu do branky. Plzeňané své branky rozdělili rovnoměrně, v každé třetině vstřelili čtyři. Bodově se dařilo Danielu Tyršovi (4+1).

Sobota 19. března: HBC Coyotes Hýskov – HBC Plzeň 0:12 (0:4, 0:4, 0:4)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Pátek – 25. března
  • Muži: Kert Park Praha - Plzeň (16:30)

Sobota – 26. března
  • Starší dorost: Zliv – Plzeň (10:00)
  • Mladší dorost: Nové Strašecí – Plzeň (10:30)


Neděle – 27. března
  • Starší dorost: Dobřany – Plzeň (13:30)