Každé ocenění vždy pomůže a potěší, říká Jakub Kolařík

Útočník plzeňských mečounů Jakub Kolařík nepatří sice v týmu k nejproduktivnějším hráčům, ale o to je jeho přínos cítit v méně viditelných aspektech hry. Třiadvacetiletý forward byl za své poctivé výkony odměněn na nedávném Pilsen Challenge, kde byl zvolen nejlepším hráčem HBC Plzeň.

V sobotu jste přivezli cenné tři body Z Třince. Jak bys zpětně zhodnotil celé utkání?
Zápas s Třincem nebylo vůbec lehké, což jsme ale očekávali. Nepříjemné počasí s vodou na hřišti a s betonovým povrchem nám hru občas komplikovalo, domácí nás navíc v chladném počasí občas tvrdě dohrávali, což nebylo příjemné, ale patří to k hokejbalu. Myslím si, že jsme ale utkání zvládli na výbornou. Nepouštěli soupeře příliš do hry, kromě jedné části druhé třetiny, která nám nevyšla, ale poté jsme se semkli a dovedli utkání do vítězného konce.

Na podzim jste proti Třinci doma mírně zaváhali. Říkali jste si před zápasem, že tentokrát si na soupeře musíte dát větší pozor?
Utkání doma už je dávno za námi. Jdeme zápas od zápasu, takže jsme chtěli zvítězit v základní hrací době. Kdybychom hráli se strachem tak by to nebylo ono. Vyburcovali jsme se a šli jsme do toho naplno jako do každého zápasu.

Na zimním turnaji Pilsen Challenge jsi byl zvolen nejlepším hráčem mečounů. V čem vidíš v souvislosti s oceněním svoji největší sílu?
Těžko říct v čem byla největší síla. Sám jsem byl překvapen, že jsem ocenění získal. Na Pilsen Challenge to byl především týmový výkon, který vedl k našemu úspěchu.

Jak moc ti toto ocenění psychicky pomohlo, případně dalo větší chuť do hokejbalu?
Na chuti do hokejbalu to přidalo stejně jako po psychické stránce. Takové ocenění vždy pomůže a potěší, ale individuální ocenění pro mě nemá takovou váhu jako týmový úspěch. Hokejbal je o mužstvu a ne o jedinci. Nicméně si ocenění si velice vážím!

Dříve si rovněž hrál hokej. Pohybuješ se ještě na ledě nebo se věnuješ pouze hokejbalu?
Hokej už na vyšší úrovni nehraju, občas si jdu zahrát nějaký sranda match s přáteli, ale jinak se věnuji naplno hokejbalu.

Případně pokud nehraješ, tak jestli ti nechybí hokej? Jinak, jak těžké je skloubit oba dva sporty dohromady?
Hokej mi chybí. Hrál jsem ho od mala, věnoval jsem se mu kus života, takže určitě chybí. Na druhou stranu jsem velice rád, že jsem dostal možnost od trenéra být součástí mečounů. Máme výbornou partu, a navíc hokejbal je jako hokej, akorát bez bruslí (smích).

O víkendu vás po dlouhé době čekají hned dva zápasy. V sobotu jedete na pražské Kovo, jehož sílu jste poznali na Pilsen Challange. Jak předpovídáš, že by utkání mohlo vypadat?
Na Pilsen Challenge to byl zápas vyrovnaný a nemyslím si, že tomu bude jinak i v sobotu. Od té doby jsme více trénovali a věřím proto, že přivezeme další výhru.

V neděli vás čeká ale mnohem těžký oříšek v podobě druhého Mostu. Je to pro vás nejdůležitější zápas prozatímního ročníku extraligy? Přece jen, pokud uspějete, vidina prvenství v základní části bude velmi blízko.
Nemyslím si, že by měl být nejdůležitější, každý zápas v základní části je důležitý. Do tuhého půjde až v play off, kde jde o všechno. Nic to ovšem nemění na tom, že chceme vyhrát, upevnit si prvenství v čele extraligy a dokončit sezonu na prvním místě.

Co myslíš, že by mohlo na Severočechy platit?
Každý zápas a soupeř je jiný. Pokud budeme hrát, jak nejlépe umíme, budeme dodržovat věci, které máme, přidáme k tomu střelbu a tah do branky, věřím, že uspějeme.